Arxiu del mes de maig 2011

Visiteu la floració de l’arbrat de la ciutat

20-05-2011

Ara, en plena primavera, és un bon moment per a visitar els espais amb arbres florits. A Figueres, tenim florits els Liriodendron tulipifera o arbre de les tulipes de la Plaça Francesc Macià, així com els de la plaça Catalunya. Tenen unes flors de color crema amb un ribet de color taronja que les voreja. Hem hagut d’esperar com a mínim 20 anys per veure’ls florir.

Liriodendron tulipifera

Liriodendron tulipifera, o arbre de les tulipes, de la plaça Catalunya.

També podem visitar la vistosa floració de les mèlies (Melia acederach) de la ronda Sud. Un espectacle de color lila que possiblement passi desapercebut per als conductors, però que sens dubte val la pena.

Les Catalpa bignonioides són arbres que enguany també donen les seves flors tubulars de color blanc. A la nostra ciutat possiblement costi de trobar-ne en flor, degut a les podes dràstiques que se’ls practica. Aquestes podes són efectuades bianualment, ja que aquests arbres no resisteixen prou bé les fortes ratxes de Tramuntana. De tota manera, en podem veure de florides al carrer Empordà-cantonada amb Poeta Marquina, i també a les Moragues.

Catalpa bignonioides

Catalpa bignonioides al C/Empordà (carretera Olot) cantonada amb Poeta Marquina

Les Robinia pseudoacacia floreixen ara, al maig. La més vistosa és la robinia varietat “casque rouge” amb raïms de flors de color vermell. En podem veure al carrer M. Àngels Anglada i a la Rambla Nova, entre d’altres.

I les alzines (Quercus ilex) també floreixen al maig. La floració d’aquest any és realment molt abundosa, encara que molesta, ja que a terra no hi cauen pètals daurats sinó borrisol, la qual cosa causa brutícia. Per a poder gaudir d’unes bones ombres a l’estiu calrà tenir paciència i aguantar aquests petits inconvenients.

També és molt relaxant passejar sota til.lers en flor. Aquests dies podem veure els de la plaça Alcalà la Real, realment preciosos, i els del Parc  Bosc. Afanyeu-vos, que l’espectacle dura poc!

La festa de l’arbre (6 de maig)

19-05-2011

El passat 6 de maig es va celebrar la festa de l’arbre, organitzada per l’Ajuntament de Figueres i Fisersa Ecoserveis S.A. Es va dur a terme al barri del Parc-Sol. Hi van participar més de 500 escolars i es va fer una plantació de 23 pins. Aquests nens i nenes en podran fer un seguiment durant la seva vida.
En aquesta festa de l’arbre, els nens també van classificar fulles, van fer un petit herbari i van aprendre a transplantar una planta aromàtica com el romaní.
Es va fer el lliurament d’una caixa niu per a cada escola, per tal que mestres i alumnes puguin gaudir d’un niu d’ocells a cada pati de les escoles.

Podeu llegir la notícia la notícia al El punt. Per fer-ho, cliqueu aquí.

Foto: El punt

festa_de_l'arbre

Fotografies dels nous parterres amb flor de temporada

10-05-2011

Mostrem en el blog algunes imatges actualitzades dels parterres de la ciutat. Tal com havíem avançat en el blog (vegeu la notícia), hem canviat la flor de temporada de nou parterres de Figueres. I us en mostrem alguns:

1) Mitgera de la N-II, entrant des de Girona i en direcció a França: Salvia ovrahami i santolina.

Parterre_Mitgera_N_II_01

2) Plaça Jaume I, entrant pel Rally-Sud: begònia de fulla fosca amb flor vermella.

Parterre_Jaume_I_01

Parterre_Jaume_I_detall

3) Oficines de l’Ajuntament i la policia municipal, a la Ronda Firal dels burros: begònia de fulla fosca i flor vermella i tagete taronja.

Parterre_Ajuntament_Firal_Burros_01

Parterre_Ajuntament_Firal_burros_detall

4) Jardineres a la Rambla nova.

Jardineres_Rambla_nova

5) Jardineres de la Rambla: begònia dragon de flor vermella entre els conjunts d’heures.

Jardineres_Rambla_01

6) Parterres de la Rambla: begònia de fulla fosca amb flor vermella.

Parterre_Rambla_01

7) Parterres de la carretera d’Olot, en direcció a Vilafant, begònies de fulla fosca i flor vermella i tagete taronja. En direcció a Olot, a l’esquerra, hi ha la platabanda de rosers “la sevillana”. Ara mateix, pensem que fa goig de veure.

Parterre_Carretera_Olot_01

Parterre_Roses_Carretera_Olot_01

Des de Fisersa Ecoserveis, esperem que el nostre treball us satisfaci. En uns mals moments per a l’economia, intentem posar-hi el màxim de cura.

Les rotondes de les fires

03-05-2011
Durant aquestes fires i festes de la Santa Creu dues rotondes han donat la benvinguda als firaires i l’estan donant a tots els nens i nenes que van a divertir-se a les atraccions de fires, al recinte firal. D’una banda, a la ronda sud, abans del multicinemes, hi ha una rotonda amb una formació
escultòrica imponent. Rotonda Multicinemes 2-V-2011Aquesta rotonda està especialment bonica durant aquests dies, després que hàgim decidit que hi llueixi la sàlvia rosada vermellosa (Salvia microphilia). Rere les sàlvies, hi ha un
bon conjunt de bedolls, mentre que, al davant, uns arbres de Júpiter que també donen un toc de color.
A la banda de la carretera de Roses, a l’altra entrada de les fires, després que aquesta setmana s’hagin obert a l’avinguda Vilallonga els dos sentits de la circulació, una altra rotonda de gran bellesa rep els visitants que arriben des de Roses i del cinturó de ronda. Aquesta està formada per uns Callistemon citrinus (semblants a plomalls per la punta), que donen un bon toc de vermellor al conjunt. Rere aquests Callistemon, alguns faigs i saücs donen més verdor a tot el conjunt.Rotonda Crta Roses_02_V_2011
Esperem que aquestes dues rotondes agradin a totes les persones que aquests dies vulguin disfrutar de les atraccions de fires.
BONES FIRES A TOTHOM!