Arxiu del mes de febrer 2012

Poda d’arbres i campanya de Mulch

29-02-2012
x
Durant aquests darrers dies hem dut a terme a molts indrets de Figueres un tipus de poda sobre les branques que toquen façanes, perquè, en el cas de tramuntanades fortes, evitem malmetre els edificis i possibles danys als veïns.
S’han podat arbres a la Rambla, a la Plaça del Parc Sol, a la placeta de Juli Garreta. També s’han podat les acàcies piramidals de Joan Sutrà.
Amb la intenció d’entrar a la “campanya de residu 0″, en totes les podes que es duen a terme des d’Ecoserveis, transformem el brancatge en triturat de fusta. Aleshores, tot aquest material és apte per a poder efectuar campanyes de Mulch; és a dir, es col.loca aquest subproducte en parterres de flor i arbustiva.
x
Tal com es pot veure a la fotografia inferior, el brancatge és transformat en triturat de fusta.

Els colors esventats de l’hivern (un bon article)

26-02-2012
Abans d’acabar el mes de febrer, volem recomanar-vos que llegiu l’article “Els colors esventats de l’hivern”, publicat al Setmanari de l’Alt Empordà (dimarts 21 de febrer de 2012, pàg. 17). L’ha escrit el biòleg Josep Maria Dacosta, seguidor actiu i participatiu del nostre blog.
De Figueres, en llegireu la descripció de la florida de les mimoses del c/Concòrdia i dels ametllers del c/ Lleida. També podreu reviure l’ambient que es respira els dies de mercat sota la coberta de la plaça Catalunya, que ara té 576 plaques fotovoltaiques que permeten d’aprofitar l’energia del sol.
No us el perdeu! Per si no teniu accés a l’Empordà d’aquesta setmana, us n’hem escanejat aquesta pàgina:

Figueres, candidata a “Vila florida”

05-02-2012
Viles_florides
Figueres ha estat admesa com a candidata a Vila Florida. Aquesta no seria una distinció qualsevol, sinó que només l’obtenen les poblacions, municipis i ciutats amb un bon enjardinament dels parcs, jardins, edificis i espais públics. També, ha d’haver-hi un entorn propici per a la recepció i estada, tant per als residents com per als visitants i turistes. Aquesta iniciativa de “Viles florides” és feta segons el model francès de la “Ville Fleurie”, que atorga als pobles i ciutats adscrits la categoria d’una, dues o tres flors, segons la categoria considerada. A França hi ha tota una xarxa molt estesa i un turisme de rutes de viles florides.
Nosaltres estem orgullosos de Figueres. Per tant, volem també formar part del recorregut català per visitar les viles més florides de tot Catalunya.
La distinció de “Vila Florida”, atorgada per la CHOC (Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya), és un premi per a les accions de zones verdes i jardins dutes a terme en una ciutat. En aquest sentit, ens honoraria que la CHOC valorés positivament la feina que hem fet per als ciutadans i ciutadanes de Figueres i per als nostres visitants en general.
Figueres ja té el cartell de candidata a “Vila florida”,  i volem l’honor de ser-ho!

Amb aquesta entrada, corregim una entrada anterior, que contenia una informació errònia a causa d’una mala interpretació per part de la persona que administra el nostre blog. En tot cas, volem aclarir que no hi havia cap mala intenció, alhora que demanem disculpes per les repercussions que això hagi pogut tenir.