Arxiu del mes de setembre 2012

Sàlvies a la Torre Galatea

21-09-2012
Durant aquests dies de setembre estan especialment boniques les Salvia splendens de la Torre Galatea, just a la pujada del castell. Donen un bon toc de vermell a l’ajardinat de la Torre Galatea, ja roja de per si.
La Salvia splendens és de la família de les labiades, i n’hi ha més de 900 tipus.
Actualment, a Figueres tenim unes quantes espècies de sàlvies: Salvia splendens (Torre galatea), Salvia farinacea (plaça Ernest Vila), Salvia officinalis (rotondes de la carretera N-II, i en el parc Bosc), Salvia nemorosa (a la plaça el·líptica, tot i que ara ja ha passat la floració), la Salvia microphilla hot lips (a la zona nord del Parc bosc), la Salvia grahamii (a la mitgera de l’Avinguda Salvador Dalí a partir del trencant de la Carretera les Forques) i Salvia jamensis (a la rotonda de l’Avinguda Maria Àngels Anglada).
Fet i fet, la sàlvia és una planta amb tantes formes diferents i tan ben adaptada que dóna molt de joc als parcs i jardins de Figueres. Pensem, doncs, que pot agradar a tothom.

Sardanes i magnòlies a la plaça de l’Ajuntament

12-09-2012

El dimarts 11 de setembre, en plena diada de reivindicació nacional i de peticions d’independència, a la plaça de l’Ajuntament es va celebrar una tarda de sardanes, amb la cobla Els Rossinyolets. S’hi va aplegar molta gent. Alguns van ballar sardanes, mentre que d’altres varen asseure’s a l’ombra de les magnòlies esplèndides que van de banda a banda. Vet ací, uns dels arbres més representatius de la nostra ciutat.

Per a més informació sobre les magnòlies, consulteu aquest enllaç.

Per a les magnòlies de la nostra ciutat, també podeu consultar el llibre de Josep VIÑAS i Cristina VIÑAS, Els arbres de Figueres, pàgs. 82 i 83.