Arxiu del mes de abril 2012

Plaça el·líptica amb estil francès

30-04-2012

Durant aquest mes d’abril hem redecorat la plaça el·líptica (la rotonda que surt del barri de l’Eixample cap a la carretera de Llançà) amb una combinació a l’estil francès, jugant amb les combinacions d’arbustives de flor amb flors de temporada.

Sens dubte, la presència de la Salvia nemorosa, li dóna un caràcter marcadament romàntic. El color lila d’aquesta llenyosa combina magníficament bé amb el verd de l’entorn. A més, hi ha petúnies de colors i Viola cornuta. El Pennisetum rubrum ja està brotant, i també hi ha presència d’heura rastrera variegada.

Detall de Salvia nemorosa

Flors de temporada i reutilització: bulboses

11-04-2012

En aquests moments estem preparant les campanyes de plantació de flors de temporada. En aquest sentit, volem contribuir a la consciència de reutilització de material utilitzat. Per això, enguany l’aprofitem per a campanyes posteriors.

Aquest any hi haurà una presència major de plantes bulboses. Aquestes plantes tenen la característica de tenir les arrels com a òrgan de reserva de nutrients.

La major part d’espècies d’aquestes característiques es troben en el clima mediterrani. Així, ens trobem davant d’una adaptació vegetal per tal de poder resistir hiverns freds, primaveres curtes i estius extremadament secs.

Un exemple de reutilització en són les boniques tulipes que ara hi ha a l’Ajuntament de la ronda Firal. L’any passat estaven a la plaça Ernest Vila (Font Lluminosa). I ja estan florides. Si heu d’anar a fer-hi gestions, no us esteu d’anar-les a veure a l’Ajuntament de la ronda Firal!

A Figueres, doncs, apostem per la reutilització i, enguany, hem optat per les bulboses.

Aneu-los a veure!

09-04-2012
Us proposem una visita als arbres i arbusts florits de la ciutat. Un passeig per anar a visitar el majestuós arbre de l’amor (Cercis siliquastrum) del C/Sant Pau, just al davant de la presó, passant per les glicines (Wisteria sinensis) de la plaça de l’estació i les de la plaça de les Paüles, anant xino-xano fins les pereres de flor (Pyrus calleryana) que ja van fent-se grans al carrer Tapis.

Ah, per cert! En relació amb la floració dels Prunus cerasifera pissardii de l’Avinguda Pirineus, ja han tret la fulla. Estan espectaculars, amb el seu color vermell intens.
Fotografies:
- Arbre de l’amor, al davant de la presó.
- Glicines, a la plaça de les Paüles.