Arxiu del mes de juliol 2012

Plaça de la font lluminosa: Sàlvia i tagete

30-07-2012
Aquests dies de primers d’agost, Figueres se sent privilegiada de tenir una plaça com la de la font Lluminosa, que rep els ciutadans i els turistes amb la remor de l’aigua i amb les composicions florals dels seus parterres. En aquests moments, al voltant de la font hi ha Salvia farinacea, una planta aromàtica ornamental i medicinal que floreix vistosament. Es troba al costat de l’alegre tagete, aquest any de color taronja (Tagete patula).
Al voltant dels pins, s’hi ha s’ha combinat el tagete amb l’Alegria de la casa (Impatiens walleriana).
Esperem que els figuerencs i figuerenques trobin encertades i agradables aquestes combinacions, així com la feina de tot l’equip de jardineria de Fisersa Ecoserveis.

Combatre el pugó

24-07-2012
Per tal de combatre el pugó als arbres, durant aquest mes de juliol hem alliberat fauna auxiliar. Aquest és un dels mètodes de control de plagues dins la lluita biològica. D’aquesta manera, s’evita el pugó a alguns arbres, com són els til.lers i les alzines. Es fan alliberaments per tal que els dos antagonistes es desenvolupin ensems.
Ja fa uns quants anys que la ciutat de Figueres va ser pionera en aquest sentit, amb resultats positius: de la melassa que fabrica el pugó en arbrat, no n’hem tingut més.
Altres plagues, com la psil.la o el tigre del plàtan, costen més de controlar que el pugó, ja que la biologia d’aquestes dues plagues té pics molt alts de desenvolupament, la qual cosa provoca que la fauna auxiliar aplicada no pugui dominar. Això causa algunes molèsties als veïns (a causa de la melassa o la mateixa presència de la plaga).
L’antagonista del pugó (àfids en general) utilitzat a Figueres s’anomena Aphidius colemani. És una petita vespa que parasita les larves del pugó ponent els seus ous dins de les larves del pugó, de tal manera que impedeix que aquest es desenvolupi.
Des de fa anys s’ha estat aplicant aquest mètode de control de plagues i els resultats han estat positius, de tal manera que esperem que els resultats d’enguany siguin els mateixos.
Bon estiu!

Al Parc del Manol, bon estiu

16-07-2012
Aquest juliol us proposem d’anar a passar una estona al Parc del Manol, darrere del Decathlon i l’hotel Sidorme (just davant del King Jouet). És un indret bonic, amb plàtans, til·lers, àlbers, lledoners i freixes. Tot volt, hi ha un camí per fer a peu o amb bicicleta.
Aneu-hi, i hi passareu una bona estona. També amb petits, perquè hi ha un parc infantil amb jocs.
Aprofitem les zones boniques i ben treballades de la ciutat de la Figueres!