Arxiu del mes de agost 2014

La rotonda Miratge empordanès (a l’alçada del camp de futbol)

31-08-2014

Continuant amb el fil de l’entrada anterior, en què explicàvem breument l’immens mosaic de la plaça Vila d’Ordis, de Figueres, volem recordar-vos una altra rotonda bonica de Figueres amb algun conjunt escultòric. Aquesta, titulada Miratge empordanès, està just a l’entrada de Figueres venint de Roses, a l’alçada del camp de futbol i prop de Vilasacra. Aquesta bonica escultura, cilíndrica, és obra de l’artista Lluís Roura (en realitat, va ser feta pel mosaista Armand Olivé, reproduint un quadre de Roura). Té una alçada d’uns 9 metres i és un mosaic amb el paisatge empordanès des del Puigrom al Montgrí. La policromia combina molt bé amb la verdor de la rotonda, i a fe que és una bonica entrada a Figueres. No ho creieu així?

1

Plaça de la vila d’Ordis: art i jardineria

14-08-2014

Un dels espais més bonics de Figueres és, sens dubte, la plaça de la vila d’Ordis, situada a la zona de sortida de Figueres en direcció a Girona. En aquesta plaça s’hi combinen a la perfecció el verd i el color de la jardineria i el cromatisme de la reproducció en mosaic que l’any 1999 va fer l’artesà Armand Olivé. De fet, ell va reproduir en mosaic una pintura realitzada l’any 1984 pels pintors Ricard Ansón, Daniel Lleixà, Josep Ministral, Lluís Roura i Ramon Pujolboira (Grup 69). La pintura porta el nom de Cinc visions dins un espai empordanès, i va ser un homenatge a Salvador Dalí.

Esperem que aquest espai us agradi, tant pel que fa a l’art com pel que fa a la feina que hi porten a terme els serveis de jardineria de la ciutat.

1