Arxiu del mes de juny 2013

Flors a Figueres, que fan estiu

06-06-2013

Des del servei de Parcs i jardins intentem any rere any ampliar el ventall de diversitat de gèneres i espècies de flors i arbustives presents a la ciutat. Aquest any us presentem unes quantes espècies que poden ser molt interessants per a gaudir-les durant aquest estiu:

Photinia x  fraseri red robin: aquests exemplars estan ubicats a la plaça Josep Pallach. Aquest any ens han regalat una floració espectacular. Es tracta d’una arbustiva perenne de port gran que fa la nova brotació d’un color roig espectacular; durant el mes de maig s’hi afegeix la floració, amb poms de flors d’un blanc pur. És de la família de les rosàcies.

- Barreja de plantes a la plaça El.líptica: aquest any hem optat per crear un popurri d’arbustiva vivaç combinant-les amb flors de temporada. Les espècies que s’han introduït són: Lupinus russel i Gaillardia  aristata, entre d’altres.

- Parterres de la Rambla nova, amb Coleus blumei. És originària de climes tropicals. És un arbustet amb la fulla ornamental.

- Rotonda de la cremallera

Aquí hi trobem dues espècies: la petita Vitadinia (Erigeron mucronatus), que floreix profusament des del mes d’abril fins ben entrat el novembre, i l’ Hebe ‘Autumn Glory’, una arbustiva de mida mitjana, fins a 1,5 m altura, que floreix en gran quantitat durant tot el mes de juny amb uns poms de flors molt apretats.

- Hortènsies als Jardins Puig Pujades: Hydragea macrophylla és una arbustiva de flor coneguda per tothom, i té una floració ben espectacular. Aneu-les a veure, val la pena l’espectacle.

Esperem que tothom pugui gaudir-ne!