Arxiu del mes de juliol 2014

Visita del jurat de Viles Florides

12-07-2014

El passat dia 26 de juny el jurat de viles Florides va visitar Figueres, candidata a concursar en l’edició de Vila Florida 2014-2015. Aquest estava format per a quatre tècnics de la CHOC (Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya) i va rebre l’exposició corresponent per part dels tècnics de la ciutat, que els detallaren les reformes d’espais i millores en el manteniment que s’han realitzat des del mes de juny de 2013  fins al juny de 2014. Tot seguit es va fer una sortida per poder visitar les obres de restauració del cementiri de Vilatenim, i es va poder visitar la plaça Catalunya, que estava ben bonica en aquell dia radiant de mercat.

Les coses més remarcables eren:

-  Les obres de restauració de les Basses del Terrisser, amb la proposta d’itineraris històrics i botànics, les obres de restauració del Passeig Nou, el marcatge en superfície de la projecció de l’àrea del refugi antiaeri de la plaça del Gra, etc.

- Com a millores en el manteniment, són destacables: la utilització de la lluita biològica com a mètode principal per a combatre plagues a l’arbrat de la  ciutat, les proves pilot amb el tractament de  Cinara cupresii amb Hippodamia variegata i del tractament del morrut Rhynchophorus ferrugineus amb nemàtodes Steirnernema carpocapsae. També destaquem la posada en marxa del programa de gestió de manteniment dels espais verds i de l’aplicatiu mòbil per a gestió de l’inventari vegetal de la ciutat.

El dia a dia empeny a anar avançant, i a voltes no s’és conscient de tota la feina realitzada fins que cal fer un moment de reflexió, com és aquest, i a fe que, entre l’àrea de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Figueres i Fisersa Ecoserveis, de feina n’hi ha molta i ben feta!

 1

 

 

Estiu als Jardins Puig Pujades: tarda de diumenge

06-07-2014

És certament un plaer poder passar una tarda d’estiu als Jardins Puig Pujades, de Figueres, al costat del Teatre Jardí. Hi ha un munt de nens i nenes, i pares i mares, en els jocs infantils. I hom pot gaudir d’un ambient de mimosescastanyers d’índiestroanes,  saücs i paulònies. A més, en els murs laterals, hi ha les acolorides enfiladisses (Plumbago auriculata, i també Ampelopsis i Rhyncospermum jasminoides) que ja han donat el seu fruit i tapen els antics grafits de les parets.

Enhorabona, per la feina ben feta a Figueres!

1

2