Arxiu del mes de novembre 2014

Cols ornamentals

28-11-2014

La col és ben aprofitable com a ornament. Com podreu veure en les imatges, poden tenir una coloració ben agradable a la vista. És per això que des de l’Ajuntament de Figueres i Fisersa Ecoserveis apostem per aquesta planta en algunes de les nostres rotondes i dels nostres parterres.
El nom botànic d’aquesta planta és Brassica oleracea. Floreix des de l’octubre i fins a les primeres calors; aleshores floreixen i queden espigades. Quant més fred és l’hivern, millor s’adapten i més vius són els seus colors.

Us agraden?

01

02

Noves fotografies dels parterres

20-11-2014

A finals de la setmana passada, vam penjar per a vosaltres una informació sobre els canvis en els parterres de la ciutat. Us hi explicàvem que enguany apostem per a la “modernització”, dins de les tendències en flors o parterres de massissos florals. Alguns d’aquests exemples els trobem a l’entrada de la carretera de Girona, a plaça de Jaume I, a l’estació de tren i a la Plaça El.líptica, entre d’altres.

Avui, quan ja hem treballat més en els parterres, us en passem noves fotografies. La primera, correspon al parterre de la carretera de Girona, a la zona del Rally Sud. La segona i la tercera són de la plaça de l’estació, al davant de l’estació de tren. En la tercera, a més, hi podeu veure el nostre jardiner Ahmed Lagrami.

Com veieu, la feina de jardineria a la ciutat és un mai acabar, un work in progress que té com a objectiu el nostre benestar!

01

03

04

emoticon-jardinero

Canvis en el model de parterres de flor de temporada

14-11-2014

Enguany, apostem per a la “modernització”, dins de les tendències en flors o parterres de massissos florals. Hem canviat el concepte de flor de temporada, de tal manera que apostem per combinacions d’arbustiva de flor, molt més resistents al pas del temps. Es poden crear massissos que floreixin tot l’any amb planta perenne, que, combinada amb flor de temporada, de ben segur que serà una bona inversió i lluirà unes quantes temporades.

Alguns d’aquests exemples els trobem a l’entrada de la carretera de Girona. Així mateix, també hem apostat per un canvi en els parterres de la plaça de Jaume I, a l’estació de tren i a la Plaça El.líptica, entre d’altres.

De moment, les arbustives de flor que millor resultat ens han donat són, per citar-ne algunes, Helichrysum bracteatum (la sempreviva o flor de palla  floreix des del mes d’abril fins a  novembre); Rudbekia fulgida (floreix molt vistosament fins a desembre); i Pennisetum advena “Rubrum” (fa cintes de color vermell). Sens dubte que són un exemple per poder “allargar” més els recursos.

De moment, encara no hem acabat la feina. Mica en mica l’anem fent. De moment, podem ensenyar-vos un dels nostres treballs, i ho anirem actualitzant amb els dies. Aquí teniu un exemple de la plantació que vàrem fer a la plaça de Jaume I.

01

Esperem que us agradi.

emoticon-jardinero