Arxiu del mes de maig 2012

Rosers de juny

31-05-2012

Durant el mes de maig i aquests dies de juny, els figuerencs i figuerenques i els visitants de la ciutat hem gaudit del vermell dels rosers “La sevillana”. N’hi ha, concretament, al Parc Bosc, al parterre esquerre de la carretera que surt cap a Olot i al costat de l’estàtua de la “Dona al vent” (vegeu-ne la fotografia).

Es tracta d’uns rosers amb una capacitat molt gran de florir. Alhora, són molt resistents a les malalties i les plagues. Fan la floració en poms de roses formant masses denses, i tenen capacitat de fer diverses floracions a l’any.

Us agraden?

Exposició al Castell de Sant Ferran: Figueres, Vila florida

11-05-2012

Al Castell de Sant Ferran hi ha en aquests moments una exposició que pretén ser una mostra en nom de la candidatura de Figueres a Vila Florida. La idea,  nascuda de la comissió Figueres, Ciutat dels detalls, es va fer aprofitant la mostra de decoració floral que es va dur a terme al castell de St Ferran durant els dies de fires.
Amb aquest detall decoratiu creat per als dies de fires, Fisersa Ecoserveis vol incloure unes referències a la cultura altempordanesa: suros, vinya, olivera, arbres friuters, les figueres, les tanques de xiprer i de magraners com a mesura de protecció pel vent en els horts de la plana, les semals amb detalls de flors color bordeus imitant els raïms, el detall de la carreta tradicional, les roses al peu de les vinyes per atraure els polinitzadors i per marcar l’atac dels fongs, etc. I, en fi, la lògica reivindicació de Figueres com a capital de l’Alt Empordà.

x

Detalls de fires i festes

04-05-2012
Quan ja han passat uns dies d’ençà de les fires i festes de la Santa Creu d’enguany, podem constatar que hem tornat a veure una Figueres bonica, en part pel bon temps que ha fet i, en part, pel treball que s’hi ha fet de jardineria. Des de Fisersa Ecoserveis s’ha intentat que fos així, amb una feina rigorosa i que fes lluir cada detall per a les festes.
Breument, volem comunicar-vos algunes notícies i opinions:
- Van quedar especialment boniques les escales de l’església de Sant Pere. Cada any, per Santa Creu, preparem les escales. Enguany, amb el treball de la parròquia, la intenció és que llueixin tot l’any.
- Seria bo de visitar els castanyers d’índies (Aesculus hippocastanum) de la Plaça triangular. Ara tenen una coloració espectacular!
- El dia 2 de maig es va celebrar la tradicional “Festa de l’arbre” per a les escoles de primària, al Parc Bosc. Els nens i nenes van participar en tres tallers molt interessants i van plantar uns arbres que, a hores d’ara, ja van creixent.
- Remarquem una exposició al Castell de Sant Ferran que dóna renom a la candidatura de Figueres a ser “Vila Florida”.
Visca Figueres!

Detalls florals als parterres i a les jardineres de la Rambla