Arxiu del mes de abril 2013

Cirerers en flor al parc Bosc

23-04-2013

Aquests dies estan en plena floració els cirerers de flor (Prunus serrulata) del Parc bosc. Aquests cirerers van ser plantats per una comitiva vinguda des del Japó i vol ser un petit homenatge a la festa de la floració Hanami.

“Hanami” significa literalment “veure les flors”. És la tradició japonesa d’observar la bellesa de les flors. Aquesta paraula, però, ha anat evolucionant i actualment denomina el període de floració de les rosàcies. Al Japó hi ha la tradició d’acudir als parcs a gaudir de la floració de les grans masses de cirerers i altres arbres fruiters.

Si en teniu ocasió, aneu al parc Bosc i gaudiu-ne!

Inauguració dels Jardins Puig Pujadas (ampliació)

14-04-2013

Avui diumenge, 14 d’abril, ha tingut lloc la inauguració de l’ampliació dels Jardins Puig Pujadas, darrere del Teatre Jardí, de Figueres. L’acte ha comptat amb una gran afluència de gent, que s’hi han passejat i n’han gaudit. Els més petits han pogut gaudir d’uns jocs infantils ben originals i han menjat xocolata desfeta.

Amb aquesta ampliació, la ciutat de Figueres guanya prop de 1.300 metres quadrats d’espais verds. Es tracta d’un projecte municipal en el qual han intervingut un bon nombre de tècnics municipals.

Pel que fa a la vegetació, s’han conservat tots els plataners de l’espai, un llorer i dos tarongers agres, així com la vegetació espontània d’acants sota els plataners. Com a vegetació nova, s’hi han plantat marfulls, tarongers, un magraner  i hortènsies. També s’hi han col·locat plantes enfiladisses (buguenvíl·lea, parra verge, llesamí de fulla gran i heures), que donaran cobriment als murs i reixat metàl·lic. També hi ha dos espais de prat.

Nosaltres, des d’Ecoserveis, hi hem aportat la mà d’obra de plantació.
Aquí teniu dues imatges dels nous jardins, una imatge del porxat del consell comarcal i una fotografia del moment de la inauguració, amb l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila; el gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid; i el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Xavier Sanllehí.

Inauguració ampliació Jardins Puig Pujadas

05-04-2013

El diumenge, 14 d’abril, tindrà lloc la inauguració de les obres d’ampliació dels Jardins Puig Pujadas, al costat del Teatre Jardí, de Figueres. La inauguració, concretament, serà a les 12 del matí.

D’altra banda, des de les 10’30 fins les 13’30 hi haurà tallers lúdics per a nens i nenes i xocolata desfeta per a petits i grans.

Per més informació sobre aquesta ampliació, cliqueu aquí.

Agenda: visita als entorns del castell de Sant Ferran

03-04-2013

Demà dijous, 4 d’abril, es farà una visita al castell de Sant Ferran per a tothom qui vulgui comprovar els resultats de les actuacions que s’han fet per conservar la subpoblació endèmica Silene sennenii. La trobada serà a les 10’50 del matí a l’esplanada del castell.

L’objectiu de tota l’actuació feta és garantir el manteniment dels fenassars (pastures de fenassos) als glacis del castell de Sant Ferran. D’aquesta manera, es pretén que els fenassos quedin com a comunitats herbàcies ben constituïdes. Així, quedaran eliminades les plantes llenyoses arbustives i arbòries que s’hi estableixen en el procés de successió vegetal.