Arxiu del mes de abril 2011

Hem canviat els parterres de flor de temporada

28-04-2011

Durant aquests dies les brigades municipals de jardineria han canviat la flor de temporada en els parterres de Figueres, amb flors de temporada, tal com avançàvem en una notícia publicada fa uns dies (Notícia del 20 d’abril). Creiem que les flors animen la vida de la ciutat i, per tant, hem adaptat els dissenys per poder gaudir de flors. Estem en temps difícils econòmicament parlant, però no podem renunciar a la bellesa de les flors de temporada.

S’acaben els preparatius per celebrar les fires i festes de la Santa Creu

28-04-2011

Durant tot el mes d’abril i durant el proper mes de maig, les festes, fires, actes culturals i lúdics es succeeixen sense parar pensant en la ciutat i en els figuerencs i figuerenques. La ciutat es converteix en un bullici, i és per això que des de Fisersa Ecoserveis estem treballant a marxes forçades per tal que la ciutat respongui a les necessitats d’aquesta esfervescència.Cartell festes 2011
Seria bo que tothom passegés pel rovell de l’ou durant qualsevol tarda, amb un mínim de bon temps; també es pot passejar pels mercats setmanals -de la roba o de la fruita i la verdura-, i respirar la vida de primavera a Figueres.
Enguany, hem empalmat fires i festes com la fira del brunyol, el festival còmic i la setmana Santa amb un sant Jordi més esplèndid del que es preveia. I anem directes a la Santa Creu. Finalment, acabarem el maig amb la fira de St Baldiri.
BONES FIRES I FESTES DE LA STA CREU, VISCA FIGUERES!

Si voleu consultar el programa de fires a Figueres, cliqueu aquí.

Detall de les noves flors als parterres principals

20-04-2011

Tal com avançàvem fa pocs dies en aquest blog de Fisersa Ecoserveis, d’aquí a pocs dies les brigades municipals de jardineria col·locaran noves flors als parterres de la ciutat. Concretament, a vuit espais que marquen la geografia floral urbana:

1) A la plaça el·líptica, a la sortida en direcció a Llançà, s’hi plantarà una barreja de pennisetum rubrum amb tagete taronja o bé petúnia lila.

2) A la mitgera de la N-II hi haurà Salvia ovrahami i santolina.

3) Als parterres de la plaça Jaume I (prop de la Rambla Nova, entrant pel Rally Sud), s’hi podrà contemplar begònia de fulla fosca amb flor vermella.

4) A la plaça Ernest Lluch, darrere del CEIP Josep Pallach, s’hi plantarà Salvia splendens.

5) Davant les oficines de l’Ajuntament, a la Ronda Firal, segurament hi haurà begònia de fulla fosca i flor vermella i tagete taronja.

6) A la Rambla nova, hi plantarem begònia vermella.

7) A les jardineres de la Rambla, hi haurà begònia dragon de flor vermella entre els conjunts d’heures.

8) Als parterres de la carretera d’Olot, hi plantarem segurament begònies de fulla fosca i flor vermella i tagete taronja.

9) Finalment, als parterres del Rally Sud i a la carretera de Roses hi haurà tagete groc i taronja i Salvia splendens.

Des de l’Ajuntament i Fisersa Ecoserveis, esperem que els nous parterres agradin als figuerencs i figuerenques, així com als visitants que tindrà la ciutat durant les fires i festes de la Santa Creu. Bones fires a tothom!

Contents


A l’espera de la nova flor de temporada

12-04-2011

Durant aquest mes d’abril decidirem quines seran les flors de temporada que embelleixin la ciutat a partir d’ara. Les flors d’alguns parterres ja s’han fet una mica malbé, de manera que cal reemplaçar-les per flors adients.

Mentrestant, convidem els figuerencs i figuerenques a contemplar alguns arbres de les cruïlles que ja han florit, per exemple els cercis (arbres de l’amor) i els tarongers. En aquest sentit, voldríem destacar els cercis de davant de la presó, així com els castanyers d’índies de la plaça Triangular, que ara mateix estan ben florits. Plau seure als bancs una bona estona simplement per contemplar-los.

Castanyers_d_Indies_plaça_Triangular_Abril_2011 Castanyers_d_Indies_2_plaça_Triangular_Abril_2011

Arbre_de_l_amor_Abril_2011

A les dues fotografies de dalt, es poden veure, florits, els castanyers d’Índies de la plaça Triangular. A la de baix, l’arbre de l’amor, al davant de la presó.

Tulipes a la plaça Ernest Vila (II)

05-04-2011

Tulipes Font Lluminosa - Abril 2011

Quan falten només quinze dies per Sant Jordi, ja han florit les tulipes que durant el mes de febrer vàrem plantar a la plaça Ernest Vila (Font Lluminosa). Com podeu veure a les fotografies, ja presenten una certa alçada. Així, durant la resta d’abril i per setmana santa i santa Creu els figuerencs i figuerenques i els visitants podran gaudir d’aquesta catifa de colors sobre els parterres de la plaça.

Tulipes Font Lluminosa 2 - Abril 2011

Per veure la notícia que n’havíem publicat al mes de febrer, cliqueu aquí.