Arxiu del mes de març 2014

Tres fotografies del parc Bosc

30-03-2014

Us fem arribar tres boniques fotografies que l’Emili Gispert, company nostre i tècnic de Parc i Jardins a l’Ajuntament de Figueres, ha penjat al Facebook. Les ha acompanyat del text:

Bon dia! Com podeu veure, la primavera despunta al Parc Bosc de Figueres; Cercis de dos colors, és l’arbre de l’amor o, segons diuen, Judes Iscariot es va penjar en un arbre d’aquesta espècie! Al costat, un arbust, anomenat Poligala, que en grec vol dir ” molta llet”. Salut a tothom.

01

Renovació d’arbrat a Figueres

27-03-2014

Aquest any hem apostat per canviar l’arbrat d’alguns carrers. Aquests arbres, plantats durant la dècada dels anys 70, presentaven un estat deteriorat. Durant aquells anys es solien plantar espècies com l’Acer negundo, ben dignes però amb un envelliment ràpid, tot ajudat per les condicions de la ciutat, que fa més dura la seva supervivència.
Hem canviat aquest tipus d’arbre en el carrer Balmes i hi hem plantat lledoners, arbre de fusta més noble i no tan trencadissa com la del seu predecessor.
Hem començat amb la substitució parcial de negundos al C/Dr. Pasteur i allà s’ha fet el canvi per Sophora japonica, un arbre de creixement ràpid amb una fusta molt resistent.
També hem renovat l’arbrat del final del c/Llobregat, on hi havia catalpes (Catalpa bignonoides); també hi hem posat sòfores.
Un altre dels punts on hem renovat l’arbrat és el pati de l’escola Joaquim Cusí. Hi havia pollancres al pati de cicle mitjà i superior; presentaven un estat molt precari i s’han substituït per uns plàtans joves i forts, essent el plàtan una de les espècies més segures estructuralment parlant. Per això, s’ha escollit com a espècie més adient per a un pati d’escola.
Esperem que aquests arbres us agradin!

01

02

Fotografies: a dalt, pati de l’escola Joaquim Cusí. A baix, carrer Balmes en dia de mercat (dijous).

Plaça Ernest Vila, que bonica!

12-03-2014

Avui, aquest matí, la plaça Ernest Vila (la plaça de la Font Lluminosa) estava especialment bonica, ben plena de color. Com podeu veure en les fotografies o bé si us hi atanseu, hi trobem uns parterres que envolten la font ornamental al centre de la plaça.
La composició es basa en un mosaic de flors d’hivern, de les quals podrem gaudir fins ben entrat el mes de juny. Començant per els Leucanthemum paludosum de les puntes, petita margarideta que ha ponzellat tot l’hivern i que ara, en breu, s’obrirà. A continuació, hi trobem Viola cornuta de tots els colors, petita mata de la família dels pensaments i les violetes que enuncia la primavera allà on es planta. N’hi ha de grogues, de blaves, de tots els colors. Darrere hi trobem la calèndula de color taronja rabiós amb el fons de margallons (Chamaerops humilis) i els Phormium tenax que hi donen volum.
També hi hem plantat la Bellis perennis, les de color roig, de la mateixa classe; n’hi trobem també amb les flors blanques.
Hem reservat un espai per als bulbs (Narcissus sp.), que ara van florint, mentre desprenen aquesta olor tan característica.
El parterre acaba amb el rei de l’hivern, el ciclamen vermell. D’aquí a poc, ja acusarà les primeres calors i deixarà de florir.
Les claus per a tenir un parterre ben florit són disposar de sol a dojo, la humitat justa i molta gent per a disfrutar-lo. Així doncs, disfrutem-ne!