Arxiu del mes de octubre 2011

Begònies dragon de la plaça Ernest Vila

24-10-2011

En aquests moments, les nostres brigades de jardineria estan arrancant les tiges de les begònies dragon que hi ha sota els pins de la Plaça Ernest Vila (Font Lluminosa), que ja amb les primeres freds de nit de la temporada ja han quedat malmeses. Fins l’any vinent no brotaran. Ara estaran uns dies en repòs. Parterres_plaça_Ernest_Vila_octubre_2011En aquests parterres, a més, hi plantarem alguna altra flor d’hivern, per tal que la plaça estigui ben florida.

El camió vermell, deixalleria mòbil

18-10-2011

Volem aprofitar aquest octubre per fer una mica de ressò de la deixalleria mòbil que està a l’abast de tots els figuerencs i figuerenques. Es tracta d’un camíó de dimensions mitjanes (el teniu a la fotografia) i de color vermell, amb el logotip de “Fisersa Ecoserveis” i el text “Deixalleria mòbil”. Aquest camió vermell s’està en mateix punt durant tot el matí (de 9 a 2 del migdia), esperant residus municipals voluminosos –tals com mobles vells, electrodomèstics, etc–.
Els veïns que vulguin fer ús d’aquesta deixalleria només han de demanar-ho a la conductora, la Mercè, i deixar l’objecte en qüestió. Aquest servei municipal és del tot gratuït.
Els punts on para el camió vermell són els següents: plaça de l’església, plaça Josep Pla, plaça del Gra, l’Horta d’en Capellera, carrer Ramon y Cajal, Creu de la mà, carrer Ter, l’Olivar Gran, Marca de l’Ham, plaça Joan Bruguera, plaça Lluís Companys, plaça Joan Sutrà i carrer Margarida (Vilatenim). Per saber les dates d’aquestes parades de la deixalleria mòbil, cliqueu aquest enllaç.
Camió deixalleria mòbil - Octubre 2011
Camio reciclatge Així doncs, una ajuda prou bona i còmoda per al reciclatge…

El talús de la piscina

11-10-2011

Qui no ha anat, encara, a la piscina municipal? Qui no s’hi ha banyat durant l’estiu, o bé no ha fet uns quants carrils a la piscina climatitzada?
Si algú de vostès hi ha anat de fa pocs dies, s’haurà adonat de l’actuació de revegetació del talús de l’entrada. Aquesta vegada, pensant en els colors, les espècies escollides han estat el Plumbago auriculata i la Boungavillea spectabilis.Natació
De cares a l’hivern, aquestes plantes es trobaran en parada hivernal, i durant l’estiu ens donaran, ben segur, una floració espectacular.


Enfiladisses als Jardins Puig Pujades (per tapar grafits)

04-10-2011

Des de Fisersa Ecoserveis i d’acord amb els criteris municipals per embellir la ciutat de Figueres, hem ideat una solució imaginativa per tapar l’efecte dels grafits que hi ha a les parets dels jardins Puig Pujades, al costat del teatre Jardí. Concretament, hem pensat en plantes i flors enfiladisses, de les quals us mostrem algunes imatges. Anteriorment, fa ja un any, havíem comunicat això al blog, i ara actualitzem la informació perquè aquestes enfiladisses ja han crescut bastant. A més, us fem saber que aquestes enfiladisses són Plumbago auriculata, i també Ampelopsis i Rhyncospermum jasminoides.

Enfiladisses_Plaça_Puig_Pujades_Octubre_2011 Enfiladisses_Plaça_Puig_Pujades_detall_Octubre_2011

Què hi dieu? Us agrada?

Si voleu saber més sobre la Plumbago auriculata, cliqueu aquí. Si voleu saber més sobre les diferents varietats d’Ampelopsis, cliqueu aquí. I, si voleu saber més sobre la Ryncosperma jasminoides, cliqueu aquí.