Arxiu del mes de març 2011

Moreres que broten

30-03-2011

Morera brotant detall - Març 2011Durant aquest mes de març, sobretot cap als darrers dies, les moreres de la plaça 8 de març han començat a brotar. Després de la poda d’hivern, ara, a començaments de primavera, comencen ja a tenir les primeres fulles. Les moreres solen florir durant l’estació de la primavera.

Morera brotant - Març 2011

Per a saber més sobre les moreres, cliqueu aquí.

Sòfores al parc-Sol

24-03-2011

Durant aquesta setmana i l’anterior s’ha fet una important plantació d’arbrat a l’esplanada del Parc-Sol, que toca amb la muntanyeta del Castell de St Ferran. Inicialment hi hem plantat un total de 44 unitats de Sophora japonica i un total de 6 moreres. Més endavant i aprofitant la fira de l’arbre, hi ha la previsió de fer una plantació festiva d’un total de 55 unitats de pins pinyoners.

Sòfores al parc Bosc - Març 2011

D’aquesta manera s’aconseguirà gaudir d’un aparcament lliure i amb molta ombra.

A la fotografia, podeu veure les unitats d’aquests arbres i les brigades municipals que es van encarregar de la plantació.

Sòfores al parc Bosc i brigades municipals - Març 2011


Més arbres als jardins Puig Pujadas

20-03-2011

Enfiladisses Jardins Puig Pujadas - Març 2011Tenint en compte un projecte presentat des de la comissió “Ciutat dels detalls”, hem continuat en la línia de restauració d’espècies dels jardins Puig Pujades (al costat del teatre Jardí). Durant el 2010 s’hi va posar sistema de reg automàtic i es va tapissar tot el mur amb enfiladisses.

Aquest any s’hi han plantat espècies com mimoses, castanyers d’índies, troanes i en breu hi plantarem algun saüc i paulòwnies.

Mimoses Jardins Puig Pujadas - Març 2011

- Recordem també que recentment l’Ajuntament ha comprat uns terrenys que permetran ampliar aquests Jardins Puig Pujadas en 1300 metres quadrats més. Per a més informació, llegiu aquest enllaç.

S’acaba la replantació d’arbrat

20-03-2011

La brigada de parcs i jardins està acabant de plantar les reposicions de baixes d’arbrat. Durant aquest any 2011 s’han hagut de reposar un total de 271 arbres en tota la ciutat.

D’aquests arbres, 46 unitats han estat de nova plantació, mentre que la resta són baixa per causa d’accidents de trànsit o bé per males condicions del sòl.

Depenent de la zona, l’arbrat urbà viu en condicions molt dures d’estrès. Per norma, sol morir abans que un arbre de la mateixa espècie plantat en un tipus de sòl menys compactat.

Des de l’abril fins a l’octubre Ecoserveis dóna un servei de reg mitjançant camió cuba a tots els arbres plantats que no disposen de reg automàtic, aplica un producte a base d’aminoàcids i microelements per afavorir l’arrelament i disminuir l’estrès postplantació.

Aquest any 2011 s’ha substituït arbrat de les espècies Catalpa bignonioides i Acer negundo, ja molt envellits, per Prunus pissardii, plataners, troanes i algun taronger ben guarnit, entre d’altres.

Til·lers_Avda_Paisos_Catalans Març_2011

Tarongers C Gonzalez de Soto Març 2011

A dalt, til·lers a l'Avda. Països Catalans. A baix, tarongers al c/ González de Soto

Inauguració del parc de les aigües

13-03-2011

Parc de les Aigües, inauguració 13-III-2011

Avui diumenge, 13 de març, s’ha inaugurat oficialment el parc de les Aigües, en un acte de matí gairebé primaveral que ha comptat amb molta gent i que ha posat de manifest el treball fet per les brigades de neteja i de jardineria.

Les brigades de neteja, jardins i obres de la ciutat s’han posat de treballar de valent durant aquests últims dies. Han abocat tots els mitjans disponibles per tal que la festa de la inauguració sigui tot un èxit. Ha calgut l’esforç i destinació de molts recursos.

En el parc de les aigües es constata que algunes persones no tenen gaire cura de l’espai urbà i no són gens sensibles a la neteja. Per tal que aquest parc pogués estar en condicions cada dia, s’hi haurien de posar constantment els esforços que s’hi han dedicat durant aquesta última setmana. Certament, hi ha un nivell alt de vandalisme, pintades amb esprai, abocaments incontrolats en els solars, excrements de gossos que no són recollits pels seus amos, etc.

Des d’aquest blog volem fer una crida al civisme: si els ciutadans i ciutadanes comencem nosaltres comportant-nos convenientment i amb sentit de ciutat, aconseguirem que també l’altra gent es comporti més netament.

Pel que fa a la inauguració, a més de la presència de l’alcalde de Figueres i d’altres càrrecs polítics municipals, ha comptat amb la presència de Lluís Recoder, Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Inauguració Parc Aigües 13-III-2011

Inauguració Parc Aigües 13-III-2011

Inauguració Parc Aigües 13-III-2011

- A les fotografies, es pot veure l’acte festiu de la inauguració, així com les autoritats polítiques mirant els plafons informatius i saludant els veïns que aprofitaren l’assolellat matí de diumenge.

- Per a més informació sobre els elements botànics del Parc de les Aigües, consulteu la notícia de 17 de setembre de 2010, al següent enllaç.

- També podeu veure un vídeo de la vetllada: