Arxiu del mes de setembre 2011

Varietat botànica a la Creu de la mà

25-09-2011

Tot i ser un espai relativament reduït, la plaça de la Creu de la mà és un dels llocs més emblemàtics de Figueres, per la història que té al darrere, per ser un lloc de pas molt transitat i per la varietat botànica que hi ha al darrere. Per exemple, una de les figueres d’aquesta plaça està catalogada com a arbre singular al llibre Els arbres de Figueres, de Josep Viñas i Cristina Viñas.Creu de la mà - setembre 2011
A més de la figuera ressenyada en aquesta obra de referència, n’hi ha d’altres, i també diversos exemplars de til·lers platejats, sòfores, magnòlies i una palmera canària. Així mateix, hi ha un parterre amb roses, tot voltat d’una arbustiva anomenada tècnicament evonymus japonicus. D’altra banda, l’espècie que tapissa la jardinera es diu Vinca pervinca.

Us agrada aquest espai?

Creu de la mà 2 - setembre 2011

Setembre a Figueres, actuacions diverses de parcs i jardins

16-09-2011

jardiner- Durant aquest mes de setembre estem duent a terme manteniments bàsics als diversos jardins de la ciutat de Figueres.
- Continuem amb el reg. De totes maneres, afegim en el reg uns aminoàcids per tal d’afavorir l’arrelament, ja que és durant la tardor quan les plantes aprofiten per crear noves arrels.
- En aquests moments, comencem a planejar la campanya de replantacions dels arbres que malauradament no han superat el període

C/ Ricard Giralt - setembre 2011

C. Ricard Giralt, a tocar del recinte firal. Hi ha exemplars de freixes, alzines, pollancres i negundos.

estival. També pensem en d’altres unitats i espècies noves que s’incorporaran a la ciutat a curt termini.
- Les gespes encara estan en producció, encara requereixen les cures de ple estiu.
- La flor de temporada ja comença a acusar la floració ininterrompuda des del mes de maig. Per tant, la qualitat de les flors comença a minvar, i ens plantegem quines flors de temporada escollirem en breu.
- Durant aquest setembre es poden començar els retalls de les arbustives de tanca. Ja hem retallat les arbustives de la plaça d’Europa, les abèlies de la ronda Sud i les bardes del Parc Bosc. Continuarem retallant a la plaça de l’escorxador, la carretera de Roses, les vivendes del Parc, el Parc del Manol i el cementiri municipals, entre moltes altres.

Entre tots i totes hem de tenir clar que la neteja dels jardins és bàsica a Figueres. I, aproximadament, pren el 70% del temps de dedicació de la brigada de jardins. Hem de prendre’n consciència i mirar de no embrutar les places i els jardins, perquè un jardí brut, per molt arreglat que estigui, no brilla. Fem entre tots i totes una Figueres més neta.

Fem una ciutat més neta!

Populus alba a la nova llar d’infants

10-09-2011

bebèTenint en compte que el nou curs escolar està a punt de començar, és important de remarcar que enguany la ciutat de Figueres disposarà d’una nova llar d’infants que atendrà més de 70 nadons menors de tres anys. Està situada a la zona del Poble Nou, contigua al CEIP Joaquim Cusí i davant per davant del nou Mercadona.Populus alba - llar d'infants nova - setembre 2011

En aquests moments, amb la llar d’infants completament a punt i quan encara s’ha de decidir una data per a la inauguració oficial, des de Fisersa Ecoserveis volem explicar als ciutadans i ciutadanes de Figueres que l’espai de la llar d’infants ha estat dotat de 80 unitats de Populus alba boleana o Arbre blanc. D’aquesta manera, quan sigui la temporada per plantar-hi herba, els accessos a les instal·lacions seran agradables per a tothom.

Per a conèixer amb més detall l’arbre Populus alba boleana, cliqueu aquí.

Últims dies de vacances (temps d’Acústica)

02-09-2011

Alguns nens i nenes de la ciutat estan gaudint dels darrers dies de vacances estivals, durant les mateixes dates en què a Figueres se celebra el multitudinari festival de l’Acústica. Mentre alguns tècnics acaben de preparar les parades de la fira “Menjars del món” que té lloc a la plaça Catalunya, els nens i nenes s’entretenen en el parc infantil de la part baixa de la plaça, mentre els seus pares descansen a l’ombra dels bancs sota els arbres.Plaça Catalunya part baixa - setembre 2011 D’aquest indret, situat entre els carrers Castelló i Rutlla, destaquem avui la presència dels xiprers i la copa de les alzines i les magnòlies.

A disfrutar-ne!Plaça Catalunya part baixa - Acústic - setembre 2011