Arxiu del mes de novembre 2011

Nous parterres a la plaça Ernest Vila

28-11-2011

Després de les fortes pluges de mitjan novembre, hem hagut de plantar noves flors als parterres de la plaça Ernest Vila (Font Lluminosa). Les gazànies que hi havia han estat replantades al talús del parc Bosc (vegeu la notícia de dimecres 23 de novembre), tot esperant que es recuperin. Pel que fa al voltant de la font lluminosa, finalment ens hem decidit per una composició d’un fons de Chamaerops humilis (planta autòctona), que és molt vivaç. Amb aquesta planta, podem reduir la mida dels parterres de flor de temporadaTot voltant, hi ha flor de temporada, de colors blaus i grocs.

Esperem que aquest contrast agradi als figuerencs i figuerenques. somriure

Plaça_Ernest_Vila_sense_flors_Novembre_2011

fletxa vertical

Nou parterre plaça Ernest Vila finals novembre 2011

L’efecte de les pluges: les flors de la plaça Ernest Vila

23-11-2011

PlujaEl dimecres, 23 de novembre, hem hagut d’arrencar les flors que hi havia al voltant de la plaça de la font lluminosa, a l’espera que el parterre s’airegi. Demà, dijous, 24, procedirem a plantar el nou disseny de flors.
Ens ha semblat adient que les gazànies que hi havia es replantaran al talús del Parc Bosc, per tal que el guarneixin i tornin a florir.

Plaça d’Abdó Terradas, escapant dels ocres tardorals

18-11-2011

Entre el carrer Santa Llogaia i l’avinguda de Salvador Dalí hi ha una plaça prou bonica i relativament desconeguda. Es tracta de la plaça d’Abdó Terradas, que té tres espais per a jocs infantils i alguns parterres destacables per la seva senzillesa i elegància, amb abèlies, teucris i camamilles, per exemple.
En aquesta plaça hi ha força varietats d’arbres, com la catalpa, el pisardi i la tuia, així com alzines, moreres, troanes i ametllers.
Passejant-hi amb tranquil·litat durant el matí, o amb el tragí de la tarda quan els nens surten d’escola, hom s’adona que hi ha combinacions que aconsegueixen escapar-se dels ocres tardorals. Si teniu temps, veniu a gaudir-ne. Vegeu-ne, si no, aquestes fotografies.

plaça Abdó Terradas 1 - novembre 2011

plaça Abdó Terradas 2 - novembre 2011

plaça Abdó Terradas 3 - novembre 2011

Actuacions del mes de novembre

11-11-2011

Durant aquesta primera quinzena de novembre estem duent a terme algunes actuacions importants a la ciutat, d’acord amb la temporada i amb les necessitats. Per exemple:

  • Feines de poda de moreres a diverses places de la ciutat.
  • Estem preparant el disseny dels parterres de temporada. En breu –durant la segona quinzena del mes– se’n veuran els resultats.
  • Estem encara segant gespes i praderes, perquè amb les pluges l’herba ha tornat a fer ufana.
  • Hem col·locat cartells de “Prohibit gossos” al parc dels olivars i a la Plaça de Bàscara. Esperem que amb aquests cartells els propietaris de gossos respectin més les zones verdes per a lleure o que, com a mínim, recullin les defecacions.
  • Recollida de fulles –per exemple, fulles de plàtan–. Ens agradaria que tothom es fixés en el bonic color de les fulles de plàtan durant aquest moment tardoral.

Esperem que tots els figuerencs i figuerenques sapigueu gaudir dels encants de la ciutat. En aquest moment, alguns dels llocs més bonics són la plaça de Bàscara, la plaça de les Paüles i el carrer Pous i Pagès.

Colors a la plaça de l’estació: pensaments

03-11-2011

En aquests moments de tardor, fulla_tardorhem optat per omplir amb uns tocs de coloraines la plaça de l’estació. Tenint en compte que havíem hagut de netejar els dos parterres majors de la plaça, hem optat per plantar-hi pensaments de colors (Viola x wittrockiana). Si tot va bé, floriran durant tot l’hivern. Així, pensem, es dóna un toc d’alegria als dos costats de la plaça.

plaça_estació_novembre_2011

Esperem que agradin a tothom!