Arxiu del mes de agost 2011

Capvespre d’agost al Parc del Manol

27-08-2011

A finals d’agost, us proposem l’estampa del Parc del Manol, en un moment del capvespre amb boniques tonalitats al cel.Tot i ser un pulmó verd impagable en una de les entrades de Figueres, l’arbreda del Parc del Manol, a la zona de darrere del Decathlon i l’hotel Sidorme (just davant del King Jouet), continua essent encara una desconeguda per molts figuerencs i figuerenques, i és per això que us en fem esment.

A més d’un espai de joc infantil per als més menuts, s’hi poden trobar moltes varietats d’arbres, com ara plàtans, til·lers, àlbers, lledoners, així com freixes tot volt, just a la vora del caminet que molta gent sana i esportistes ja estan descobrint per anar a caminar o a  trotar fent footing. Corrent...

Us convidem a descobrir aquest indret:

Parc del Manol - Capvespre - agost 2011

Parc del Manol - Capvespre - parc infantil - agost 2011

Parc del Manol - Capvespre - agost 2011

Placeta al carrer Juli Garreta (tarda d’agost)

23-08-2011

Com que sovint ens dediquem als espais més emblemàtics de la ciutat, avui hem optat per donar una mica de protagonisme a una plaça de té molta vida al carrer Juli Garreta, en el barri de l’Eixample.

Durant les tardes d’agost, quan el sol cau amb justícia, alguns veïns de lesPlaça al carrer Juli Garreta - Agost 2011 comunitats de propietaris que donen a la plaça i també d’altres veïns opten per passar una estona sota l’ombra dels arbres d’aquest espai. Aquí, precisament, hi ha sis sòfores i tres oms, que ofereixen una bona ombra als qui volen reposar una estona i als nens i nenes que juguen al parc infantil o corren lliurement.

Si teniu l’oportunitat, visiteu aquesta bonica plaça. De moment, la teniu en aquestes dues fotografies.

Plaça al carrer Juli Garreta - Agost 2011

Pennissetum rubrum, una nova espècie

11-08-2011

Durant aquests dies d’agost hem plantat una espècie nova a la ciutat, el Pennissetum rubrum, i ja comença a treure el cap. Es troba a la plaça el.líptica. El Pennissetum rubrum és una planta gramínia molt utilitzada en la jardineria urbana europea, ja que té unes espigues molt elegants de color
granate.

Esperem que agradi a tots els qui entren i surten de Figueres per la carretera de Llançà.

Pennissetum rubrum - plaça el·líptica - agost 2011

Pennissetum rubrum (detall) - plaça el·líptica - agost 2011

El Pennissetum rubrum a la plaça el·líptica

Pennissetum rubrum Pennissetum rubrum 2

Més imatges del Pennissetum rubrum

Per a saber-ne més, cliqueu aquí.

COMENCEM L’AGOST: l’Avinguda Maria Àngels Anglada, sòfores i liquidàmbers

02-08-2011

Avinguda Maria Àngels Anglada - agost 2011En el moment de començar el mes d’agost, volem posar una mica d’atenció en l’avinguda Maria Àngels Anglada, precisament en el passeig que dóna a una de les cares de l’edifici conegut com a Vila Jardí i a l’IES Olivar Gran. L’espai, ara, acaba amb una rotonda formada per herba, unes varietats de gramínies que ara estan segades (Nassella tenuissima i Festuca glauca), sàlvies liles i una varietat d’arbre, el braquiquiton (Brachychiton populneum).

Avinguda Maria Àngels Anglada rotonda - agost 2011Hi hem passejat durant el cap de setmana, de tarda i al capvespre, i hem pogut observar un bon nombre de ciutadans i ciutadanes hi prenien la fresca tranquil·lament, simplement caminant, asseguts en alguns dels bancs de fusta o passejant algun gos de companyia.
A l’avinguda Maria Àngels Anglada, així com al carrer Carles Fages de Climent, hi ha plantades unes sòfores (Sophora japonica) i uns liquidàmbers (Liquidambar styraciflua). A hores d’ara, aquests arbres ja aombren prou com per oferir un bon redós al sol d’estiu, al matí o a la tarda.

Si teniu un moment, arribeu-vos-hi i disfruteu-ne!

Avinguda Maria Àngels Anglada 2 - agost 2011