Arxiu del mes de maig 2013

Dos saücs als Jardins Puig Pujades

22-05-2013

L’any 2001 es van plantar dos saücs als jardins Puig Pujades. Feia poc n’havia mort un, i es va creure adient de plantar-los.

Aquest arbust que pot tenir port arbori, és de fulla caduca i floreix sempre de maig a juny. Dóna uns poms de flors blanques espectaculars i, a partir d’aquest moment, es comencen a formar els fruits, que maduren del tot durant el mes de juliol.

Aquestes flors tan vistoses tenen nombrosos usos, alguns aplicats en medicina popular i d’altres com a comestibles. A partir del saüc, us donem dues receptes molt senzilles de fer:  

FLORS DE SAUC EN TEMPURA: Preparem una tempura dolça o salada al gust, amb un punt de llevat, prenem la flor pel peduncle i l’arrebossem. Llavors la fregim en oli d’oliva ben calent, tot absorbint l’excés d’oli amb paper de cuina.

XAROP DE BAIES DE SAÜC: Es prenen els fruits ben madurs i se’n fa una capa dintre un pot, alternant les capes amb sucre morè de canya. Es deixa set dies a sol i serena i ja està a punt per filtrar. Aquest xarop anirà bé pels constipats.

Festa de l’arbre 2013

07-05-2013

Prop de 600 nens i nenes de Figueres, de 13 escoles diferents, van participar dilluns al matí a la Festa de l’Arbre 2013. Es tractava d’una jornada ludicoformativa. Des del departament de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Figueres, conjuntament amb l’empresa mantenidora de les zones verdes de Figueres, Fisersa Ecoserveis, vam dedicar el matí a què  els alumnes de 3r i 4t de primària de les diferents escoles del municipi poguessin conèixer de primera mà alguna temes relacionats amb la natura i el medi ambient.

Es van dur a terme tres activitats: una plantada d´arbres i arbustos al Parc Bosc, la plantació d´una planteta aromàtica per a cada nen i nena, i la realització d´unes peces gegants per a un gran puzzle final.

Finalment, tot l’alumnat va poder menjar xocolata desfeta.

Mostra floral a l’antic escorxador

06-05-2013
Durant aquests dies de fires s’ha pogut veure una mostra floral a la Casa Empordà (l’Antic Escorxador). Es tractava d’un disseny molt original fet amb enciams i planter d’horta.
Aquesta mostra pretenia contribuir a les fires i donar una idea sobre com crear un petit hort en un espai limitat. D’aquesta manera s’integraria l’horta als jardins particulars.