Visiteu la floració de l’arbrat de la ciutat

Ara, en plena primavera, és un bon moment per a visitar els espais amb arbres florits. A Figueres, tenim florits els Liriodendron tulipifera o arbre de les tulipes de la Plaça Francesc Macià, així com els de la plaça Catalunya. Tenen unes flors de color crema amb un ribet de color taronja que les voreja. Hem hagut d’esperar com a mínim 20 anys per veure’ls florir.

Liriodendron tulipifera

Liriodendron tulipifera, o arbre de les tulipes, de la plaça Catalunya.

També podem visitar la vistosa floració de les mèlies (Melia acederach) de la ronda Sud. Un espectacle de color lila que possiblement passi desapercebut per als conductors, però que sens dubte val la pena.

Les Catalpa bignonioides són arbres que enguany també donen les seves flors tubulars de color blanc. A la nostra ciutat possiblement costi de trobar-ne en flor, degut a les podes dràstiques que se’ls practica. Aquestes podes són efectuades bianualment, ja que aquests arbres no resisteixen prou bé les fortes ratxes de Tramuntana. De tota manera, en podem veure de florides al carrer Empordà-cantonada amb Poeta Marquina, i també a les Moragues.

Catalpa bignonioides

Catalpa bignonioides al C/Empordà (carretera Olot) cantonada amb Poeta Marquina

Les Robinia pseudoacacia floreixen ara, al maig. La més vistosa és la robinia varietat “casque rouge” amb raïms de flors de color vermell. En podem veure al carrer M. Àngels Anglada i a la Rambla Nova, entre d’altres.

I les alzines (Quercus ilex) també floreixen al maig. La floració d’aquest any és realment molt abundosa, encara que molesta, ja que a terra no hi cauen pètals daurats sinó borrisol, la qual cosa causa brutícia. Per a poder gaudir d’unes bones ombres a l’estiu calrà tenir paciència i aguantar aquests petits inconvenients.

També és molt relaxant passejar sota til.lers en flor. Aquests dies podem veure els de la plaça Alcalà la Real, realment preciosos, i els del Parc  Bosc. Afanyeu-vos, que l’espectacle dura poc!

Leave a Reply