Arxiu del mes de desembre 2010

Transplantament de crisantems (del cementiri al Parc Bosc)

17-12-2010

Fins ara hem pogut gaudir dels crisantems a la rambla i a la Rambla Nova. Abans, en la festivitat de Tots Sants, ja havien lluit al cementiri de Figueres. Els vam “reciclar” donant vida a les Rambles, fins a mitjans de desembre. A continuació, aquests crisantems seran transplantats al Parc Bosc. Esperem que arrelin amb èxit.

La Rambla es mereix estar en les millors condicions possibles. Per això, durant aquestes festes hi plantarem ciclàmens vermells. Si les condicions són favorables, podran estar-s’hi fins a principis d’estiu.

Per a saber més sobre els crisantems, cliqueu aquí.

Per a saber més sobre els ciclàmens, cliqueu aquí.

El parterre de desembre

17-12-2010

El parterre d’aquest mes de desembre de 2010 és el que es troba a l’entrada de Figueres venint de la carretera de Girona. Està format per calèndules, pensaments blaus i liles, i bellis. Aquestes flors acompanyen l’olivera que va arrelar amb èxit l’any passat. Creiem que és una entrada molt digne, i esperem que sigui un parterre agradós per a qui arribi a la ciutat.

Parterre rotonda entrada a Figueres per Girona - Desembre 2010

Parterre rotonda entrada a Figueres per Girona (detall) - Desembre 2010

Flor, planta i arbre del desembre

17-12-2010

Flor del desembre: la nadala / Planta del desembre: l’Euriops / Arbre del desembre: l’olivera / Parterre del desembre: parterre de l’entrada des de Girona. Ara que hi ha nadales a les paradetes de la plaça de l’Ajuntament, hem pensat que la Ponsètia és la flor més representativa del Nadal. La Euphorbia pulcherrima és una planta procedent de Mèxic, amb unes bràctees de colors molt vistosos, per tal de protegir les seves flors vertaderes, insignificants, a l’interior. Al seu país natal pot arribar a ser una arbustiva perenne; a la nostra contrada la utilitzem com a decoració nadalenca. Val a dir que, si està ben cuidada, pot arribar a sobreviure i florir durant molts anys. Per tenir-ne cura, cal tenir en compte que no suporta els canvis bruscs de temperatures, règims d’humitat, corrents d’aire, etc.

Durant aquestes dates, a Figueres en podem veure a les jardineres de la plaça de l’Ajuntament.

Ponsèties jardines plaça Ajuntament - Desembre 2010

Com a planta del mes, pensem que és escaient de triar l’Euriops. L’Euryops pectinatus és una arbustiva llenyosa que va florint durant tot l’any amb flors com margarides de color groc. Potser pel nom ens pot semblar una planta estranya i desconeguda, però segur que l’hem vist en molts jardins. L’Euriops és ideal per formar massissos de color i és apte per a jardineres; dóna una nota de color sobretot als mesos d’hivern, quan tot està apagat. Sempre a ple sol, és resistent a les gelades, i únicament vol un retall un cop a l’any, al mes de maig, per tal que quedi compacte.

Euriops rotonda c/ Ponent - Desembre 2010

Euriops rotonda c/ Ponent, a tocar del CEIP Cusí - Desembre 2010

A Figueres, la podem veure al talús de l’avinguda Salvador Dalí, a la rotonda del c/ Ponent i a diverses jardineres de la ciutat. L’arbre d’aquest desembre de 2010 és l’olivera. És l’arbre mediterrani per excel·lència. Durant aquest mes les olives estan a punt per collir. Un cop collides, ja podem escatir, sempre traient únicament els rebrolls de l’any situats dins el tronc i deixant les branques externes (que són les productives) el més llargues possibles, quasi fins a tocar a terra. Reivindiquem l’olivera com a arbre de jardí i com a arbre de la cultura mediterrània.

Oliveres plaça Europa - Desembre 2010

Oliveres a la plaça Europa, davant les oficines de Fisersa Ecoserveis - Desembre de 2010

15-12-2010

Hem modificat la informació que us oferíem en data del 13 de novembre, sobre les podes de les moreres i els plàtans. En el moment de passar la informació al blog, vàrem excedir-nos en el resum i, de resultes d’això, n’ha resultat una informació errònia. L’administrador d’aquest blog us demana disculpes. Podeu veure la notícia clicant el següent enllaç.