Plaça de la vila d’Ordis: art i jardineria

Un dels espais més bonics de Figueres és, sens dubte, la plaça de la vila d’Ordis, situada a la zona de sortida de Figueres en direcció a Girona. En aquesta plaça s’hi combinen a la perfecció el verd i el color de la jardineria i el cromatisme de la reproducció en mosaic que l’any 1999 va fer l’artesà Armand Olivé. De fet, ell va reproduir en mosaic una pintura realitzada l’any 1984 pels pintors Ricard Ansón, Daniel Lleixà, Josep Ministral, Lluís Roura i Ramon Pujolboira (Grup 69). La pintura porta el nom de Cinc visions dins un espai empordanès, i va ser un homenatge a Salvador Dalí.

Esperem que aquest espai us agradi, tant pel que fa a l’art com pel que fa a la feina que hi porten a terme els serveis de jardineria de la ciutat.

1

3 comentrais a “Plaça de la vila d’Ordis: art i jardineria”

 1. Manolita Garcia ha dit:

  Es tindria que vigilar els arbres , tenim un Liiqukdanver nose si escorrecta el nom .Pero te un gam les fulles cremadas i fa un mica de pena sempre estava verd.

 2. Daniel ha dit:

  Hola, Manolita, bon dia. En primer lloc, deixi’m agrair-li el seu comentari i el seguiment que ens fa.
  Si us plau, indiqui’ns a quina direcció/adreça es refereix. Una abraçada. DANIEL.

 3. Cristina Viñas ha dit:

  Benvolguda senyora Garcia, estem molt agraïts per la seva observació. Des del servei de manteniment dels Espais Verds, tenim en compte aquest liquidambar de la plaça Vila d’Ordis, que actualment pateix de clorosi fèrrica. Hem fet nombroses aportacions de ferro (en la seva forma quelatada i també en sulfat), però hi ha un punt en què les arrels deuen arribar a una part amb pocs nutrients i on les aplicacions de ferro, aminoàcids i adobs no tenen accés. A voltes, sota les parts enjardinades, ens trobem amb runes enterrades en profunditat.
  A vegades, quant més vols fer per salvar un arbre, per les condicions on està plantat aquest, no s’hi adapta i acaba morint. De totes maneres, continuarem fent tot el que estigui al nostre abast.
  Gràcies.

Leave a Reply