Plaça Ernest Vila, que bonica!

Avui, aquest matí, la plaça Ernest Vila (la plaça de la Font Lluminosa) estava especialment bonica, ben plena de color. Com podeu veure en les fotografies o bé si us hi atanseu, hi trobem uns parterres que envolten la font ornamental al centre de la plaça.
La composició es basa en un mosaic de flors d’hivern, de les quals podrem gaudir fins ben entrat el mes de juny. Començant per els Leucanthemum paludosum de les puntes, petita margarideta que ha ponzellat tot l’hivern i que ara, en breu, s’obrirà. A continuació, hi trobem Viola cornuta de tots els colors, petita mata de la família dels pensaments i les violetes que enuncia la primavera allà on es planta. N’hi ha de grogues, de blaves, de tots els colors. Darrere hi trobem la calèndula de color taronja rabiós amb el fons de margallons (Chamaerops humilis) i els Phormium tenax que hi donen volum.
També hi hem plantat la Bellis perennis, les de color roig, de la mateixa classe; n’hi trobem també amb les flors blanques.
Hem reservat un espai per als bulbs (Narcissus sp.), que ara van florint, mentre desprenen aquesta olor tan característica.
El parterre acaba amb el rei de l’hivern, el ciclamen vermell. D’aquí a poc, ja acusarà les primeres calors i deixarà de florir.
Les claus per a tenir un parterre ben florit són disposar de sol a dojo, la humitat justa i molta gent per a disfrutar-lo. Així doncs, disfrutem-ne!

Un comentari a “Plaça Ernest Vila, que bonica!”

  1. Nadina ha dit:

    És veritat, està molt maca!

Leave a Reply