Dos saücs als Jardins Puig Pujades

L’any 2001 es van plantar dos saücs als jardins Puig Pujades. Feia poc n’havia mort un, i es va creure adient de plantar-los.

Aquest arbust que pot tenir port arbori, és de fulla caduca i floreix sempre de maig a juny. Dóna uns poms de flors blanques espectaculars i, a partir d’aquest moment, es comencen a formar els fruits, que maduren del tot durant el mes de juliol.

Aquestes flors tan vistoses tenen nombrosos usos, alguns aplicats en medicina popular i d’altres com a comestibles. A partir del saüc, us donem dues receptes molt senzilles de fer:  

FLORS DE SAUC EN TEMPURA: Preparem una tempura dolça o salada al gust, amb un punt de llevat, prenem la flor pel peduncle i l’arrebossem. Llavors la fregim en oli d’oliva ben calent, tot absorbint l’excés d’oli amb paper de cuina.

XAROP DE BAIES DE SAÜC: Es prenen els fruits ben madurs i se’n fa una capa dintre un pot, alternant les capes amb sucre morè de canya. Es deixa set dies a sol i serena i ja està a punt per filtrar. Aquest xarop anirà bé pels constipats.

2 comentrais a “Dos saücs als Jardins Puig Pujades”

  1. Emili Gispert ha dit:

    MOLT BÉ !

  2. daco ha dit:

    El saüc, planta usada en gastronomia. La Dra. en farmàcia i especialista en etnobotànica Montse Parada ens va ensenyar, en el Firaflor de Vilanant, a fer uns deliciosos brunyols de flor de saüc.

Leave a Reply