Sàlvies a la Torre Galatea

Durant aquests dies de setembre estan especialment boniques les Salvia splendens de la Torre Galatea, just a la pujada del castell. Donen un bon toc de vermell a l’ajardinat de la Torre Galatea, ja roja de per si.
La Salvia splendens és de la família de les labiades, i n’hi ha més de 900 tipus.
Actualment, a Figueres tenim unes quantes espècies de sàlvies: Salvia splendens (Torre galatea), Salvia farinacea (plaça Ernest Vila), Salvia officinalis (rotondes de la carretera N-II, i en el parc Bosc), Salvia nemorosa (a la plaça el·líptica, tot i que ara ja ha passat la floració), la Salvia microphilla hot lips (a la zona nord del Parc bosc), la Salvia grahamii (a la mitgera de l’Avinguda Salvador Dalí a partir del trencant de la Carretera les Forques) i Salvia jamensis (a la rotonda de l’Avinguda Maria Àngels Anglada).
Fet i fet, la sàlvia és una planta amb tantes formes diferents i tan ben adaptada que dóna molt de joc als parcs i jardins de Figueres. Pensem, doncs, que pot agradar a tothom.

Un comentari a “Sàlvies a la Torre Galatea”

  1. daco ha dit:

    Les sàlvies vermelles queden bé amb el color grant de la torre Galatea.

Leave a Reply