Setembre a Figueres, actuacions diverses de parcs i jardins

jardiner- Durant aquest mes de setembre estem duent a terme manteniments bàsics als diversos jardins de la ciutat de Figueres.
- Continuem amb el reg. De totes maneres, afegim en el reg uns aminoàcids per tal d’afavorir l’arrelament, ja que és durant la tardor quan les plantes aprofiten per crear noves arrels.
- En aquests moments, comencem a planejar la campanya de replantacions dels arbres que malauradament no han superat el període

C/ Ricard Giralt - setembre 2011

C. Ricard Giralt, a tocar del recinte firal. Hi ha exemplars de freixes, alzines, pollancres i negundos.

estival. També pensem en d’altres unitats i espècies noves que s’incorporaran a la ciutat a curt termini.
- Les gespes encara estan en producció, encara requereixen les cures de ple estiu.
- La flor de temporada ja comença a acusar la floració ininterrompuda des del mes de maig. Per tant, la qualitat de les flors comença a minvar, i ens plantegem quines flors de temporada escollirem en breu.
- Durant aquest setembre es poden començar els retalls de les arbustives de tanca. Ja hem retallat les arbustives de la plaça d’Europa, les abèlies de la ronda Sud i les bardes del Parc Bosc. Continuarem retallant a la plaça de l’escorxador, la carretera de Roses, les vivendes del Parc, el Parc del Manol i el cementiri municipals, entre moltes altres.

Entre tots i totes hem de tenir clar que la neteja dels jardins és bàsica a Figueres. I, aproximadament, pren el 70% del temps de dedicació de la brigada de jardins. Hem de prendre’n consciència i mirar de no embrutar les places i els jardins, perquè un jardí brut, per molt arreglat que estigui, no brilla. Fem entre tots i totes una Figueres més neta.

Fem una ciutat més neta!

Leave a Reply