A l’estiu, tota cuca viu (bé)

A mitjan juliol, a moltes de les places de Figueres es pot observar la voluntat que ens mou des de Fisersa Ecoserveis i des de l’Ajuntament. La nostra ciutat s’omple de turistes i passavolants, i molts pares i avis surten a prendre la fresca amb els nens i nenes, als bancs de les places i a d’altres racons. Per això, fidels a l’estil de la ciutat dels detalls, intentem que les nostres places siguin ombrades per arbres de fulles generoses i tinguin prou color com per ser d’estada agradable. I, això, tot i que l’equilibri sigui difícil d’aconseguir, procurant de gastar el mínim d’aigua possible.

A les següents fotografies, fetes a mitjan d’aquest juliol, us mostrem l’estat saludable d’alguns parcs i jardins i altres indrets de Figueres.

Til·lers_Paisos_Catalans_Juliol_2011

Til·lers al Passeig dels Països Catalans, al barri del Poble Nou. Els til·lers, encara petits, aviat faran ombra.

Acàcies_Poble_Nou_Juliol_2011

Acàcies al davant de la Via Emporitana. Molts nens hi juguen a futbol durant la tarda, a sobre de la gespa, per passar l’estona. L’espai és regat convenientment per mantenir-lo ben adequat.

Plaça Europa - Sòfores florides - Juliol 2011

Sòfores a la plaça Europa, al polígon industrial. La flor groguenca de les sòfores amara les voreres de color.

Castanyers_Plaça_Triangular_Juliol_2011

Castanyers a la plaça Triangular. Alguns bars aprofiten l’ombra i la clientela ho agraeix.

Jardins_Puig_Pujades_Juliol_2011

Acàcies, troanes i castanyers als Jardins Puig Pujades, al costat del Teatre-Jardí. Al parc infantil, molts nens i nenes hi passen llargues hores de la tarda.

Begònies Rambla - juliol 2011

Begònies a les jardineres-vaixell de la Rambla. Molts figuerencs i figuerenques i turistes alleugereixen la calor als bancs de la Rambla, sota dels plataners. També, com en aquesta fotografia, compren en la fira del dissabte.

Ajuntament_Magnòlia_Juliol_2011

Magnòlia de gran alçada a la plaça de l’Ajuntament. Ofereix ombra als turistes que assaboreixen gelats dels establiments del voltant.

Plaça_Joan_Tutau_Juliol_2011

Lledoners a la plaça Joan Tutau, a tocar del Parc de les Aigües. Hi ha un parc infantil on molts nens i nenes disfruten durant les hores acalorades de la tarda.

Esperem que aquestes fotografies us agradin. Bon juliol!

Leave a Reply