Per què no fem ratafia casolana?

Aquest mes, durant els últims dies de juny, podríem fabricar ratafia nosaltres mateixos. Podem anar a la licoreria del barri i comprar un litre d’anís dolç. Per a un litre d’anís hi posarem tres nous verdes (si pot ser, de les collides abans de St. Joan), lleugerament matxucades. Aquesta és la base de la ratafia. Llavors, podem posar un brotet de les herbes remeieres que més ens agradin.

La ratafia va bé per fer bones digestions, per regular les menstruacions, per relaxar-nos, com a remei antidepressiu, etc.

A Figueres, un bon lloc per a trobar herbes és la muntanyeta del Castell de St Ferran. Si no coneixem prou les herbes herba en qüestió, sempre podrem confiar en el nostre herbolari per tal que ens les proporcioni i ens recomani. També cal tenir en compte que trobarem noguers carregats a la nostra ciutat, lluny de la contaminació en el recent inaugurat Parc de les Aigües.

Trobareu més consells per a l’elaboració de la ratafia, clicant aquí.

Leave a Reply