A punt la reposició d’arbrat

És ben sabut per tots que les condicions que ofereix la ciutat a l’arbrat sovint no són les òptimes. En el cas de l’arbrat plantat en alineació, aquestes condicions encara solen ser més precàries, a causa del pas continu de vehicles, la compactació del terreny, la limitació de desenvolupament per la presència de conduccions subterrànies, les contínues esporgues per a afavorir el pas i, a voltes condicions ambientals extremes. També hi ha casos d’arbres en escocells (clots) situats permanentment a l’ombra que projecten els edificis; suporten baixes humitats relatives degut al calor emès pel panot i l’asfalt. En fi, tot un seguit de despropòsits que fan que, a vegades, aquests tipus d’arbres no suportin els primers anys, que són claus per l’arrelament. En altres altres, es desenvolupen fins a un punt determinat, ja que en aquestes condicions poden limitar l’emissió d’arrels o bé envellir-se  prematurament, la qual cosa provoca debilitat d’inserció de les branques al tronc, entre d’altres símptomes.

Reposició d’arbrat d’enguany

Aquest any, a la ciutat de Figueres, es preveu canviar fins a 197 arbres, incloses les reposicions programades, ja que en certs carrers l’arbrat ha arribat al límit, amb constants despreniments de brancatge o ruptures de  troncs i branques principals. És l’exemple de l’arbrat d’alineació que trobem a la vorera del costat del vial de servei de l’avinguda Salvador Dalí, entre el carrer Sebastià Trullol i la carretera de les Forques. Enguany s’hi substituiran les acàcies i catalpes, que han estat lluint tots aquests anys i que darrerament tenien problemes de debilitat de brancatge. S’hi plantaran til·lers joves i ufanosos.

Tot plegat, ha d’ajudar a mantenir Figueres i fer-la encara més bonica. Esperem que sigui del vostre agrat!

2 comentrais a “A punt la reposició d’arbrat”

 1. Josep Padres Tibau ha dit:

  I l’arbrat del carrier Pere Teixidor?
  Amb els problems de bruticie que generen?

 2. Cristina Viñas ha dit:

  Benvolgut Sr. Padres
  Respecte la decisió de canvi d’arbrat de l’Avinguda Salvador Dalí, motiu de l’article publicat en el blog, l’informem que el canvi atén a raons de seguretat vial i ciutadana, ja que cada cop que bufava Tramuntana a partir de força 7, alguna o altra branca d’aquella filera d’arbres es desprenia, posant en perill vianants i usuaris del vial de servei. Per tant, el canvi respon únicament a motius de força major.
  En el cas que ens exposa del carrer Pere Teixidor, malgrat l’empresa coneix la problemàtica existent tal i com vostè l’exposa, l’informem que la decisió de substituir l’arbrat d’alineació d’un carrer pel motiu que escaigui recau en l’Ajuntament de Figueres. Per això, si ho creu convenient, el convidem a que traslladi aquesta petició a l’Ajuntament, per tal que es prenguin les mesures adients.

  Molt agraïda per fer ús del blog de Parcs i Jardins de Figueres.

  Atentament. Cristina Viñas. Cap del manteniment de Parcs i jardins

Leave a Reply