Tasques del mes de gener

1Primerament, des del servei de Parcs i jardins us desitgem un 2015 ple de coses bones i bona feina.
Hem cregut interessant poder fer-vos un recordatori de les feines més destacades per fer al jardí durant aquest mes:

- Començarem a podar els rosers; és el moment ideal per fer aquesta feina, ja que és quan ens assegurem que, un cop podat, no ens torna a brotar. Com que el gener és un mes fred, ens assegurem que quedi aturada la saba i no produeixi brotades que amb una forta gelada ens pogués gelar l’arbust.
- Continuarem podant els arbres de fulla caduca. És sempre interessant realitzar podes de formació. No es recomanen les podes a brocada, ja que farà que a la propera brotada l’arbre ens emeti rebrolls indesitjats i branca muntada sobre ferides fortes de poda.
- Serà el moment per aplicar olis minerals en arbres per evitar la proliferació de caparretes a la primavera.
- Mantenir el sòl humit, ja que un terra molla absorbeix molt millor les temperatures baixes i protegeix molt millor el sistema radicular de perill de gelades.
- És el moment de plantar arbres i arbusts de fulla caduca a arrel nua, que ens abarateixen els costos. I queda garantit un bon arrelament.
- El multx o triturat de restes de poda és un material molt interessant per evitar risc de gelades del coll de l’arrel; protegeix l’estructura del sòl, manté la humitat, tan important de mantenir, ja que el gener és un mes sec per naturalesa.
- L’herba de prat o la gespa aquests dies es manté molt més alta per protegir el gruix d’arrels i pugui recuperar millor a primavera.
- Les flors de temporada són els ciclàmens, els ciclàmens mini, les violes, els pensaments, les prímules, les bergènies.

Els dies es van allargant, i aviat floriran els ametllers. Gaudim-ne!

Leave a Reply