Propera recepció del Parc de les Aigües – elements botànics

Les obres que s’havien de realitzar a la zona del Parc de les Aigües, a tocar del barri de l’eixample i el Cendrassos, ja estan pràcticament acabades, i en breu aquests terrenys seran recepcionats per l’Ajuntament de Figueres. A banda de l’interès urbanístic que pugui tenir, des de l’àrea de Parcs i Jardins i des de Fisersa Ecoserveis treballarem en la botànica d’aquest nou espai.

A la zona del Parc de les aigües, hi haurà un total de 58.735 metres quadrats, amb 28.866 metres quadrats de voreres. Pel que fa a les zones verdes, hi haurà 55 metres quadrats d’arbustiva genèrica, 514 metres quadrats d’arbustiva de tanca, 2.028 metres quadrats de paviment, 55.792 metres quadrats de pradera i 346 metres quadrats de sorral. Hi ha un total de 924 arbres, dels quals 561 unitats son d’alineació i 363 estan en jardins. D’entre els arbres, volem destacar el plataner   majestuós, que destaca per la seva frondositat, situat al peu de la Font de les dues Pilars, al costat del Mas Torrent. Així mateix, la tanca de xiprers del Parc de les Aigües, que serveix com a barrera vegetal que marca els límits de propietat.

En el plànol (podeu descarregar-lo en pdf), es veuen els arbres emblemàtics de color vermell al costat de la casa Mas Torrent.

Tota la zona constarà dels següents arbres: 67 pollancres tremula, 11 xiprers piramidal, 3 xiprers stricta, 16 Aurons blancs, 2 pisardis, 12 erables argentats, 22 til.lers platejats, 3 ailant, 3 robinies, 6 Catalpes, 1 desmai, 20 lledoners, 291 sòfores, 1 arbre de l’amor, 265 til.lers platyphillos, 92 freixes fulla estreta, 15 llorers, 2 oms de Sibèria, 1 troana, 6 moreres platinifolia, 3 plàtans i 7 Albers boleana. Pel que fa als arbres fruiters, 1 caqui, 11 figueres, 33 nogueres, 1 nesprer, 5 ametllers, 20 cirerers de flors i 4 pereres de flor.

Aquesta zona del Parc de les Aigües, que serà inaugurada properament, ja va ser pensada i posada de relleu en mandats anteriors, de manera que va ser qualificada de “nou referent i el gran pulmó verd del nord de la Ciutat”. Es tracta, tal com destaca el cronista municipal Josep Maria Bernils Mach, d’una zona amb molta història, des que hi visqueren els primers pobladors de Figueres, a la zona propera a l’Aigueta. Els figuerencs i figuerenques d’avui, sobre els espais recentment urbanitzats i amb nova vegetació, hi recorden una zona de terres de conreu amb camps i horts familiars.

Tot plegat, desitgem que agradi a tots els figuerencs i figuerenques.

4 comentrais a “Propera recepció del Parc de les Aigües – elements botànics”

 1. Alícia Fernández i Mireia Pérez ha dit:

  Bon dia,
  Déspres de veure i escoltar la vostre presentació del llibre “Arbres de Figueres” i ensenyar-nos la vostre pàgina web creiem que també podriem fer, cada curs de les escoles podrien anar a un espai verd a Figueres, ja sigui al Parc Bosc o al Parc de l’es Aigües, apedrinar un arbre cada alumne o per parelles.
  Aquesta xarrada també està molt bé per les curiusitats que heu dit, com per exemple; quin és l’arbre més gros a Figueres o què simbolitzàven abans, però creiem que podrieu haver parlat més d’això i del llibre que no pas de tanta política :)

 2. Alex ha dit:

  Bones.
  Després d’asistir a la presentació del llibre “Arbres de Figueres” he entrat a la pàgina web i al blog d’Espais Verds i crec que aquesta proposta està molt bé amb l’objectiu de mantenir els espais verds de Figueres amb bon estat.

  PD: Crec que la xerrada s’ha parlat més d’altres coses, que no tenien res a veure, que del llibre. Amb tot el respecte.

  PD 2: El que m’ha agradat, ha sigut els últims 5 minuts perquè ha sigut l’únic moment en el que heu parlat del llibre.

  ;)

 3. Daniel ha dit:

  Gràcies per haver-nos enviat un missatge el dia que vam presentar la plana web dels Espais Verds. Ens fa molt contents, la veritat.
  Esperem que en un futur puguis utilitzar aquesta plana web.
  Gràcies per respondre’ns.
  Fisersa Ecoserveis.

 4. Daniel ha dit:

  Gràcies, Alícia i Mireia, per haver-nos enviat un missatge el dia que vam presentar la plana web dels Espais Verds. Ens fa molt contents, la veritat. La nostra idea era presentar la plana web i que la puguéssiu fer servir. Ens ha agradat la vostra idea d’apadrinar arbres. La valorarem i us en direm alguna cosa.
  Gràcies per respondre’ns.
  Fisersa Ecoserveis.

Leave a Reply