Flor, planta i parterre del mes de juliol

FLOR: Petúnia /   PLANTA: Lantana /   PARTERRE: Rotonda amb espígol entre el carrer Tapis i l’avinguda Costa Brava

Aquest mes hem escollit el parterre que està a la rotonda del carrer Tapis cantonada amb carrer Costa Brava, Rotonda Avinguda Costa Brava Espígolal barri de l’eixample. Aquest parterre està format per una massa compacta d’espígols en plena floració que ens evoca directament la regió de la Provença, famosa per la seva producció d’essència d’espígol. Pensem que s’obté un bon resultat visual, tenint en compte que es formen massissos compactes d’un sol color i textura.

Aquest espígol és de la varietat angustifolia, i és conegut científicament com a Lavandula angustifolia o Lavandula spica. L’espígol floreix a partir del mes de juliol i pot estar florit fins a mitjans d’agost. És interessant d’anar-lo a veure en estat silvestre a les muntanyes que envolten Sant Llorenç de la Muga.

La lantana ha estat la planta escollida. És una llenyosa amb abundosa floració a ple mes de juliol. La Lantana camara és una planta caduca que es pot ubicar a ple sol o a mitja ombra, ideal per a talussos, ja que forma una àmplia massa florida de colors molt alegres, taronges, grocs i vermells dins la mateixa flor.

En trobem a la plaça de la palmera en una recent incorporació i pròximament en plantarem als parterres del talús del parc Bosc.

La petúnia és una bonica flor de temporada a les nostres contrades, i ha de ser triada a l’estiu, ja que no resisteix la fred. Podem crear parterres molt vistosos amb els seus Petúnies Plaça Font Lluminosajocs de colors, ja que la gamma va del morat més fosc al blanc més pur, passant per roses i vermells pujats.

Aquesta planta no supera els 30 centímetres d’altura i floreix sempre des de maig fins a octubre, amb la condició que se li vagin retirant les seves flors ja pancides per continuar induint la floració.

Vol sol o mitja ombra, i aigua abundosa. A la ciutat fem un esforç d’aigua, perquè creiem que aquesta despesa es veu compensada per l’alegria que la petúnia regala als carrers de la ciutat.

A Figueres, en trobem en forma de l’híbrid anomenat petúnia surfínia, reptant als parterres de la font lluminosa, en algunes de les jardineres barca de la rambla i a les jardineres de davant de la Biblioteca municipal.

Leave a Reply