L’escultura L’arlequí, als Jardins Puig Pujades

Un dels espais més concorreguts de Figueres, sobretot pels pares i mares que cerquen un bon lloc per tal que els seus fills i filles petits s’ho passin bé en un parc infantil, és els Jardins Puig Pujadas, just al costat del Teatre Jardí. A més del parc infantil, de la gent, de les plantes enfiladisses i d’algunes espècies com les mimoses, els castanyers d’índies, les troanes, els saücs i les paulòwnies, just al centre de l’espai, hi ha una escultura titulada L’arlequí. Va ser realitzada a principis de l’any 2009 per l’artista David Anson, fill de Ricard Anson. El monument, de bronze i de sis metres d’alçada, consta de quatre cares d’un arlequí que volen representar el teatre.  Al peu de l’escultura, hom pot llegir-hi una sentida composició d’Anna Ansón: “No hi ha obra sense actors, ni representacó sense espectadors. No hi ha escultura sense missatge. L’art per l’art, l’escultura pel teatre”.
Aquesta escultura, duta a terme a la foneria Sixade, encaixa harmoniosament amb l’esperit festiu i lúdic de la plaça figuerenca, així com amb la vegetació que hi. Aneu-hi, i ho veureu, un dissabte i un diumenge a la tarda!
X5X
1X
2

Leave a Reply