Nou tractament contra el morrut de les palmeres

Durant aquestes dates, coincidint amb l’inici de la tardor, intensifiquem els tractaments contra el morrut de les palmeres. Aquesta plaga, que fa estralls a les palmàcies, pot atacar fins i tot plantes autòctones com els margallons (Chamaerops humilis).
El morrut és un coleòpter barrinador que és capaç de destruir absolutament el seu hàbitat, de tal manera que el depreda totalment i acaba amb la mort de l’hoste. Aleshores emigra en forma d’adult alat per a colonitzar “nous móns”.
La “nostra” lluita passa per la combinació d’insecticides autoritzats en Parcs i jardins. Enguany es farà una prova en dues palmeres per tal de fer-los tractament biològic, molt més respectuós amb el medi. Aquest tractament es fa mitjançant alliberament de nemàtodes (un tipus de cuc microscòpic) del tipus Steinernema carpocapsae; es tracta d’una fauna entomopatògena. Fa un bon mal de ventre als morruts en instal.lar-se a l’ull de la palmera i ser ingerida per les larves del morrut.

Confiem que aquest tipus de lluita funcioni i entre tots puguem fer una ciutat més sostenible. Figueres és la nostra ciutat, i hem de tenir-ne cura!

Leave a Reply