Treballs manuals amb plantes

Ara que ve la fred i el dia és curt, des de Fisersa Ecoserveis us proposem tot un seguit de manualitats amb flors i plantes per poder fer amb la mainada des de casa.

1-Tampons amb fulles:  prenem unes quantes fulles del carrer, de diversos tipus. S’hi val la fulla d’heura, la fulla de plàtan, la de til·ler, etc., i la pintem per una de les bandes d’un color amb tempera o aquarel·la concentrada. Un cop ben empapada, podem fer-la servir de tampó i decorar una felicitació nadalenca, o pintar un bonic quadre.

2-Mòbil de fulles i flors: prenem fulles i també pinyes, ja obertes. Prenem dues branques rectes de la mateixa mida. Les lliguem per la part central, de tal manera que quedin en forma de creu. Aleshores, amb una agulla i un fil transparent, les anem cosint, tot deixant un espai enmig per tal d’anar construint el nostre mòbil. El podem clavar a l’àmpit de les finestres, com a decoració.

3- Fem caramels amb pètals de flors: agafem pètals de flors comestibles, com són la calèndula, el pensament, la violeta, la viola. Amb un cassó, hi posem sucre, un petit rajolí d’aigua, escalfem a foc mig fins que el sucre ens prengui la forma de glassejat. Aturem el foc i llavors hi posem els pètals d’un dels tipus de flors escollit, barregem i fem boletes amb la mescla resultant. Per aromatitzar-ho podem posar-hi un petit toc de canyella, o una gota d’essència de roses o violeta al gust. Emboliquem els caramels amb paper de celofana de colors.

4-Decora l’arbre de Nadal amb motius naturals: si anem al bosc, hi trobarem pinyes de totes mides. Hi ha un pi que fa la pinya de mida petita: és el pi canari (Pinus canariensis). Podem agafar un pot de pintura o un esprai de color daurat o platejat. Aquestes pinyes es poden combinar amb branques d’alzina també pintades i podem penjar pomes vermelles de calibre petit. Tindrem un arbre ben original.

Què, us apunteu a provar-ho?

3 comentrais a “Treballs manuals amb plantes”

 1. Josep M Dacosta ha dit:

  Podeu tro0bar piu canari a Colera i garbet que es va plantaqr allà ja que és capaç de rebrotar després dels incendis.

 2. Nadina ha dit:

  Quines activitats més divertides per fer amb nens! Ho provarem. Gràcies!!

 3. montse ha dit:

  Unes idees GENIALS
  I per a tota la família!

Leave a Reply