Els efectes de la tramuntana

El passat dia 11 de novembre vam tenir un episodi de tramuntana amb cops de fins a 110 Km/h. Aquest fet, juntament amb la manca de pluja que ens afecta des de fa més de 40 dies, fa que l’estat de les plantes sigui més esquerdadís; la planta queda en un estat com si fos de vidre. Així i tot, Figueres n’ha quedat prou ben parada.
A causa d’aquest tramuntanal, s’han esquerdat arbres del tipus de fusta anomenada tova: Robinia pseudoacàcia, mimosa, albícia julibrissim, pollancres (Populus nigra), etc. L’arbrat de fusta més noble tipus lledoners, plàtans, alzina, etc, no ha sofert cap dany estructural.
També, trobem més branques esqueixades en episodis de forta tramuntana després de sequera que no després de pluja caiguda de forma esglaonada.

Si ens fixem en les xifres, tenim el següent:
- Arbres sencers caiguts: freixe c/ Ponent; 1 Albícia del parterre del c/ Dr Ferran; Prunus pissardii de la plaça Ernest Vila; 2 mimoses al parc Bosc; 1 Robínia pseudoacàcia al c/ Ter.
- Caiguda de branques grans: branca xiprer a l’avinguda Empordà; branca Sòfora a García Lorca; branca del Fals pebrer al c/ Narcís Soler; branca de pollancre blanc al Garrigal; branca de pollancre gran a la llar d’infants Els Patufets; branca gran de Cinamon a la placeta del c/ Elx; branques mitjanes de pins a la pujada del castell; branques de palmera a Sol Terra; branques de palmera a l’església de Vilatenim.
- Caiguda de brancada petita: als plàtans de la Rambla; a les alzines del cementiri; als lledoners de la plaça Joan Tutau; als pollancres de la plaça el·líptica; als pollancres de l’aparcament dissuasiu; als plàtans de l’estació.

Des de l’Ajuntament i Fisersa Ecoserveis ja hem començat a treballar per recuperar la normalitat. Som-hi!

Un comentari a “Els efectes de la tramuntana”

  1. josep m dacosta ha dit:

    La tramuntana ja té aquestes efectes sobre la vegetació. En lloc molt ventosos, fins i tot modela la capçada de les plantes com és el cas de la carena de l’Albera i els coneguts ullastres de Menorca.

    En l’àmbit urbà, el vent sempre és un elements a tenir present i això bé ho saben els serveis de neteja i de parcs i jardins.

    En tot cas, bona feina!

Leave a Reply