Les aromes a la ciutat

Viure a la ciutat no ha de ser viure d’una manera “monoaromàtica”. Encara que les males olors de cotxe o moto a vegades ho empastifin tot, no sempre ens obliga a fer servir el nas d’una forma unificada.

A la ciutat de Figueres, per exemple, hi trobem alguns espais que ofereixen aromes especials, delitosos, dignes. Vet ací la rotonda d’espígols del Carrer Tapis, que ens evoca als somiats paisatges de la Provença.

També, trobem l’aroma de la taronja amarga dels tarongers del carrer Torras i Bages, o els de dins dels jardins Puig Pujades. Aquests últims són aptes per al consum, ja que estan en lloc resguardat. Per perfumar pastissos, begudes estiuenques, fer gelees, i mil altres usos.

Així mateix, podem buscar roses perfumades. Cada dia costa més de trobar varietats de rosa amb aroma, ja que se’n fan de molts colors però sense aroma. Per trobar varietats realment aromàtiques, caldrà buscar les més silvestres, del tipus Rosa rugosa. Ara, en trobem al Parc Bosc. Una altra rosa flairosa, molt coneguda i que podem trobar a la jardineria domèstica és la Crhysler imperial.

D’aquí a pocs dies floriran tots els til·lers de la ciutat. Això donarà aroma a l’avinguda Montserrat, al carrer marca de l’Ham, a tot el voltant de la Rambla, etc.

D’aromes variats, certament, en trobem a l’anomenat “camí del colesterol” del voltants del Castell de St. Ferran. Hi espècies tan curioses com la pinya de St Joan (Leuzea conifera), o bé trobem la florida ginesta, el tàrrec, entre moltes altres.

Bones olors!!!! Us hi apunteu?

Clipboard01

Al castell de Sant Ferran, hom pot gaudir de les pinyes de Sant Joan. N’hi heu vistes?

Un comentari a “Les aromes a la ciutat”

  1. daco ha dit:

    També l’olor de farigola -frígola, en diem també- és pròpia del castell de Sant Ferran.

Leave a Reply