Una entrada poètica a Figueres

Aquesta és una proposta per a poder veure la ciutat amb vista d’ocell, com si de cop ens apareguessin ales per poder volar lentament. A Figueres, els parcs i places es toquen gairebé l’una amb l’altra i ens donen una sensació agradable, ben singular.

Olivera entrada Figueres - febrer 2011

Magnòlies entrada Figueres - febrer 2011

Iniciaríem el viatge per l’entrada de la carretera que ve de Girona,  topant amb una gran massa boscosa que ens separa de la via ferroviària. Quan sortim de sobre aquella massa de pins amb pradera a sota veiem una entrada a la ciutat ben digna, amb una olivera presidint l’entrada pel carrer nou, molt estreta i atapeïda d’arbres. A través d’ella ens fem pas, ara que l’arbrat està amb les branques despullades.

A mà esquerra, ens trobem amb una plaça molt somrient amb magnòlies majestuoses i sòfores. Dins la plaça, d’aquí a poc hi començarà a florir un mantell de flors blanques.

Sense deixar els arbres, arribem a un giratori que, ben guarnit, donarà una agradable sorpresa: descobrirem que les tap

issants que la conformen gairebé tot l’any són florides. També podrem veure que aquella cremallera és de veritat, quina bona pensada de part del nostre gran artista Lleixà!

Giratori i escultura Lleixà - Febrer 2011

Sense deixar mai els arbres, podrem arribar a la Rambla Nova, que dóna pulmó a tot el barri.

Ens agrada Figueres perquè està tan farcida d’arbres! Rodejats de verd, cada carrer amb els seus, i cada carrer amb una espècie diferenciada per no avorrir-nos. Mirant amb aquesta visió, podem anar buscant la poesia dels arbres i flors a vol d’ocell a tots els racons de la nostra ciutat. Sapiguem fruir-ne!

Leave a Reply