Els rosers de Figueres

De varietats de rosers, n’hi ha tantes! De tots colors, de totes mides, de formes diferents.
A Figueres gaudim d’una nombrosa varietat de rosers, i a fe que aquest mes de maig les roses ens han enamorat amb les seves flors.
Una de les varietats més destacables, i que és present en moltes ciutats del món, és el tipus “La sevillana”. A Figueres ocupa 863 m2 de superfície. En trobem en parterres del cementiri municipal, al Parc Bosc, a la cruïlla de l’avinguda Marignan acompanyant l’escultura “dona al vent” de Rosa Serra, al talús del Parc Bosc, al carrer Empordà (la carretera d’Olot), a la Plaça Alcalà la Real, per citar-ne alguns exemples. Ja vam explicar les avantatges d’aquest roser tan resistent i profusament floribund a l’article publicat el mes de juny de 2012 (el podeu veure clicant aquí).
1
Un altra varietat molt coneguda és el roser “The fairy”. Es tracta, igualment com l’espècie anteriorment citada, de tipus cubre-sòl i molt florífer. Aquesta varietat, però, a diferència de l’anterior, té un color rosa pàl·lid. Igualment, floreix des del mes d’abril fins al setembre.
02
També trobem la varietat quasi silvestre Rosa “Rugosa”; una altra que floreix de color groc; les de tipus més arbustiu Roser “Nevada”, etc.
03x

04x

05
Els rosers, per tal de poder florir, necessiten estar a ple sol. Durant el mes de gener de 2015, a Figueres substituirem les baixes que han sofert alguns rosers, degut bàsicament a la quantitat d’ombra de sota les alzines. Un cop passada la floració de les alzines, la brigada de parcs podarem les branques baixes, per tal que aquests rosers rebin la insolació adequada.
Per últim, recomanem un enllaç on les tipologies de rosers estan molt ben explicades. Si voleu consultar-lo, cliqueu aquí.
Us agrada?

 

Leave a Reply