Actuació al castell de Sant Ferran: conservació de la població endèmica

En aquests moments estem duent a terme un important projecte en el castell de Sant Ferran. Es tracta d’unes actuacions per conservar la subpoblació endèmica Silene sennenii.

Primerament, cal retirar arbusts com argelagues, ginestes i espinavesses; així, augmenta la superfície de prat (l’hàbitat favorable per a Silene sennenii). El manteniment d’aquest prat (és a dir, evitar que creixin de nou els arbusts) es farà a través d’un ramat d’ovelles.

L’objectiu de tot plegat és garantir el manteniment dels fenassars (pastures de fenassos) als glacis del castell de Sant Ferran. D’aquesta manera, es pretén que els fenassos quedin com a comunitats herbàcies ben constituïdes. Així, quedaran eliminades les plantes llenyoses arbustives i arbòries que s’hi estableixen en el procés de successió vegetal.

Fotografia superior: espai dels glacis on s’ha dut a terme l’actuació.
Fotografia inferior: cartell explicatiu del projecte.

3 comentrais a “Actuació al castell de Sant Ferran: conservació de la població endèmica”

 1. Emili Gispert ha dit:

  Aquest projecte, està promogut per l’Ajuntament de Figueres.
  Financiat, per la diputació de Girona
  Col.labora, Departament d’Agricultura, Ramaderia Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

  El projecte, l’executa ALTEM.

  SALUTACIONS – EMILI

 2. JOsep Padrés Tibau ha dit:

  Felicitats per els treballs que esteu fent hem semblen molt bé.
  Ara bé el dijous passat a les 10 del matí vaig estar una estona davant de l’espai on hi ha la cullera front del local de la Policia Municipal i m’en vaig donar compte que els aspersors regavem a tot arreu menys a les plantes
  Res mes
  Salut!!!!!!

 3. daco ha dit:

  Aquesta acció és una excel·lent proposta per a la ciutat: es treballa en la conservació d’una espècie protegida (la planta “Silene sennenii” -que fou descoberta pel germà Sennen de la Salle de Figueres-), les tasques les realitza Altem i el manteniment el farà un ramat d’ovelles.

Leave a Reply