Tasques de ressembrada (Gespes)

En relació amb la cura de la ciutat, volem fer saber-vos saber per què algunes gespes de la ciutat estan sense segar. Això és així perquè estem ressembrant, és a dir, tornem a sembrar llavor allà on ja hi ha gespa. L’explicació és la següent: la majoria de gespes de la ciutat estan fetes d’una barreja del 80% de festuca arundinàcia, un 10% de lolium perenne i un 10% de poa pratensis. En gespes com aquestes, formades bàsicament per festuca, sovint el gram hi entra com una mala herba, de manera que a l’hivern s’hi formen rodals grocs. Per tal que això no passi, estem podant verticalment la gespa, apliquem herbicida de fulla ampla i tornem a sembrar amb llavor de l’espècie escollida. D’aquesta manera es potencia la presència de la festuca. I això és, precisament, ressembrar.

En aquests moments hem ressembrat les gespes del centre ciutat, les del carrer Tapis, la plaça Sant Francesc, l’avinguda Salvador Dalí, les gespes de l’Eixample, el carrer Joan Sutrà i la carretera d’Olot. De moment, però, no s’ha ressembrat la gespa de la plaça Catalunya degut al fort trepig a què està sotmesa i a l’espera de les obres de reforma.

Leave a Reply