El Parc dels Olivars, un nou espai verd

El passat diumenge, 23 de gener, va ser inaugurat oficialment un nou espai verd de Figueres que combina vegetació i zona lúdica. És l’anomenat “Parc dels Olivars”, a l’Olivar Gran, al costat de l’escola d’Hostaleria, l’IES Olivar Gran i el CEIP Carme Guasch.

D’aquesta manera, hem estrenat una zova zona verda, important, amb prop de 10.000 metres quadrats i que és l’avantsala d’un gran parc que ens ha de permetre gaudir de noves zones verdes, noves zones d’oci, de lleure per a la mainada, per als adolescents i  per a la gent gran.

Parc dels Olivars zona lúdica

Parc dels Olivars zona lúdica

El parc dels Olivars ha estat pensat com una zona llarga i àmplia amb fileres d’arbres variats i una zona de jocs infantils. A més, hi ha àrees de gespa i s’hi han col·locat uns quants bancs d’estètica moderna per a descansar-hi.

Parc dels Olivars

Parc dels Olivars

Al parc, concretament, s’hi han plantat 12 palmeres, 56 arbres ampolla, 3 garrofers, 4 oliveres i 24 pollancres, amb l’objectiu de fomentar la biodiversitat. Pel que fa a la gespa, Zoysia  Japonica, ha estat escollida bàsicament per criteris econòmics, atès que és prou barata de mantenir.

A partir d’aquests moments, l’empresa Fisersa Ecoserveis ja està mantenint aquest nou espai verd de Figueres. Més endavant, en una segona fase, aquest parc dels Olivars serà ampliat, amb tota la zona que actualment és el CEIP Carme Guasch.

Parc dels Olivars

Parc dels Olivars

Leave a Reply