Els parterres del Firal

Durant tot aquest estiu i fins ben entrat el novembre, als parterres del Firal, davant les oficines de l’ajuntament, hi llueixen els Tagete erecta. Són de color groc. A dintre, hi trobem la Salvia farinacea, amb un color blau elèctric espectacular. Aquesta planta és parenta de la Salvia officinalis, que, com el seu cognom indica és medicinal. A la farinàcia, però, no se li atribueixen propietats curatives.

En aquest collage, hi trobem també el Phormium tenax, planta originària de Nova Zelanda i que és utilitzada per a la producció de fibres vegetals.

“A mitjan segle XX, el mercat del bestiar es celebrava al voltant del punt d’arribada de l’abastament d’aigua provinent de les deus de Vilafant, indret més conegut com a Firal dels Burros, sota una arbreda de plàtans i amb nombrosos abeuradors.”

Extret del llibre Els arbres de Figueres, de Cristina Viñas i Josep Viñas, Brau edicions. Figueres 2010.

Un comentari a “Els parterres del Firal”

  1. Josep Padrés Tibau ha dit:

    A casa encara tinc dos rosers que avui 9 de Novembre encara floreixen
    No se que pasara quan vingui la fred perque vindra un dia o altre

Leave a Reply