Figueres, vila florida – criteris de valoració

La ciutat de Figueres va ser distingida durant l’any 2013 amb el premi de les tres flors en la convocatòria de Viles florides 2013 que es va fer a la població de Cardedeu. Això suposa una distinció molt important, i mostra que la ciutat de Figueres porta una bona trajectòria de fer bé els deures. Mica en mica hem aconseguit esdevenir una ciutat adaptada als nous temps, que gestiona el millor possible els recursos, i que cada vegada és més eficient i més correcta en matèria mediambiental.
Des de Fisersa Ecoserveis, volem deixar clars els criteris específics d’aquest concurs de les Viles florides. Primerament, cal tenir en compte que Viles florides no premia l’estètica dels jardins ni la quantitat de flor de temporada que pugui haver-hi en una població, sinó que els termes tendeixen més a ser qualitatius. Són els següents:
1-Patrimoni vegetal i païsatgístic 50%
2-Medi ambient i sostenibilitat 30%
3- Actuacions socials i turisme 20%
Concretament, és així:
1- Patrimoni vegetal i paisatgístic 50% (equilibri entre superfície urbana i espais verds; inventari, ordenació i relació dels espais verds; espècies escollides, aplicació i diversitat; elements i espais singulars; manteniment dels espais verds; funcionalitat dels espais verds, si l’espai té molta afluència; integració en el paisatge).
2-Medi ambient i sostenibilitat 30% (gestió de l’aigua; control de malalties i plagues; gestió dels residus, tant residus vegetals com recollida d’estris, facilitat en el reciclatge; actuacions sobre els excrements d’animal; programes d’educació ciutadana per evitar increment de vandalisme i evitar excés de neteja; instal.lació de sistemes les noves tecnologies com cobertura wifi).
3- Actuacions socials i turisme 20% (creació de fires, concursos, relacionats amb la cultura del medi ambient; creació d’arboretums, museus temàtics, creació de rutes saludables; organitzar concursos per tal d’implicar el gremi de comerciants de la ciutat, així com associacions de veïns, escoles, instituts, casals de la gent gran, entre d’altres entitats de la ciutat; organitzar tallers ocupacionals; promocionar des de les webs dels Ajuntaments la iniciativa Viles florides).

Així doncs, tenint en compte aquests criteris, estem contents d’haver obtingut les tres flors!

Leave a Reply